Main Content

Spojenie Slovan-Šatan, riešenie horúcich problémov nášho hokeja?

sobota, 2. november 2013 10:36 | Autor: Filip Chudý

Spojenie Slovan-Šatan, riešenie horúcich problémov nášho hokeja?
Spojenie Slovan-Šatan, riešenie horúcich problémov nášho hokeja? | zdroj: © TASR

Slovan Bratislava je stále na dne KHL, pričom stále potrebuje získať dobrých hráčov, inak sa dopredu nepohne. Miroslav Šatan je stále bez angažmánu, pričom ZOH sa blížia, veď už začnú o necelých 100 dní. Je to také ťažké spojiť dokopy?

Komentár Filipa Chudého

Na západe nič nového, Slovan je stále na dne takto pomenovanej konferencie KHL. Na play-off stráca dvanásť bodov, čo je síce na pohľad málo, ale pre súčasné zloženie belasého kádra skôr neriešiteľná úloha. Branko Radivojevič je síce bojovník na pohľadanie, ale iba ťažko čakať, že on bude ťahať belasú káru v rozhodujúcich momentoch aj gólovo. On je schopný urobiť na rozhodujúcu akciu priestor, no potom už ťažko preňho zostáva možnosť aj skórovať.

Slovan potrebuje Šatana, respektíve osobnosť jeho kalibru. Už je priam alarmujúce, že Slovan takého hráča nemá. Klobúk dole pred Bartovičom a Miklíkom, ktorí idú na hranici svojich schopností, no aj tak nedokážu Slovan posunúť z posledného miesta. Či sa to Liborovi Hudáčkovi páči, alebo nie, tak on sa bez Šatana nedokáže ani vys... vystreliť. Ale aj iní mladíci ukazujú, že slovenský hokej sa naozaj má prečo báť budúcnosti. Veď vraj najväčší talent Marko Daňo sa drží v prvom mužstve iba preto, že Slovan potrebuje zaplniť súpisku aj hráčom s jeho vekom.

Svoje problémy má aj reprezentácia, pretože necelých 100 dní pre začiatkom ZOH nemá viacero hráčov klub. Týka sa to hlavne Miroslava Šatana, ktorý už proste musí začať niekde hrať, inak môže na Soči zabudnúť. A bola by to škoda, lebo náš hokej zaňho náhradu nemá, čo je vidieť aj na príklade Slovana.

Na prvý pohľad je to také jednoduché. Šatan sa vráti do Slovana, čím klub získa hráča akého potrebuje a hráč klub v prestížnej súťaži, čo tiež potrebuje. Ale na druhý pohľad to asi zložité je, pretože Šatan stále nový klub nemá, čo vyvoláva otázky o jeho zdravotnom stave. Možno vie o tom niečo viac aj Slovan a preto sa Šatana získať nepokúša.

Celá situácia je plná otáznikov a čas hrá proti všetkým. Ak chce Šatan hrať na ZOH, mal by sa konečne rozhýbať, alebo verejne povedať, že nemá záujem, či nemôže. A ak chce Slovan naozaj pomýšľať na play-off, tak nech počas reprezentačnej prestávky nečaká na zázrak, ale koná, lebo základná časť je už prakticky v polovici a na miesta vo vyraďovacej časti sa pozerá stále ďalekohľadom.

V diskusií sa vyjadrite, či si myslíte, že spojenie Slovan-Šatan bude opäť aktuálne?