Main Content

EXTRALIGA: 11.kolo v podaní derby zápasov

štvrtok, 31. október 2013 23:54 | Autor: Martin Kollár

EXTRALIGA: 11.kolo v podaní derby zápasov
EXTRALIGA: 11.kolo v podaní derby zápasov | zdroj: Ivana Bilačičová

Naša najvyššia hokejbalová súťaž pokračuje cez víkend posledným kolom pred odvetnou časťou. Táto sobota tak urobí čiaru za prvou polovicou. V 11.kole uvidíme najväčšie bratislavské derby – súboj odvekých rivalov medzi Ružinovom a LG, rovnaký náboj bude mať turčianske derby na kométe medzi domácimi Vrútkami a vitamínmi z Martina. „Derby“ môžeme nazvať aj súboj Jokeritu so Skalicou, kde sa vystriedalo medzi tímami už viacero hráčov. Pruské doma privíta v „považskom“ derby Považskú Bystricu, Lion v prvom súboji o východ republiky vyzve Kežmarok. Majster z Nitry cestuje do Žiaru nad Hronom, kde bude chcieť potvrdiť výhru z Československého superpohára.

XI.kolo SOBOTA 2.11.
 
ŠHBK Ružinov – LG AZhokej Bratislava            11:00
Hoci sa oba tímy nachádzajú v diametrálne odlišnej situácii , aj tentoraz derby nebude mať favorita. Zápas, ktorý môže skončiť naozaj hocijako v minulej sezóne ovládli domáce ihriská. Ružinov sa v poslednom kole chytil v Petržalke proti Jokeritu. Teraz potrebuje výkon aj body potvrdiť na domácom ihrisku. LG je však súper z najvyšších poschodí, ktorý podáva kvalitné a vyrovnané výkony. Naposledy vyhral na nulu v Skalici, čo ukazuje jeho silnú defenzívu na čele s Kalisom. Hokejbalový sviatok v Bratislave začína už predpoludním.

Kométa Vrútky – Imperial Vitamins Martin            13:00
Ďalším prestížnym duelom, ktorý pritiahne do Vrútok nejedného diváka bude zápas v Turci. Oba tímy hrajú túto sezónu dobrý hokejbal s množstvom útočných akcií. Kométa vyhrala aj bez viacerých opôr v Považskej Bystrici a drží sa v pokojných vodách hornej polovice. Martin až v minulom kole spoznal svojho premožiteľa, keď sa musel skloniť Pruskému. Emóciami nabitý zápas môže rozhodnúť taktika, ale najmä psychická vyzretosť.

Jokerit Petržalka - HbK Hokejmarket Skalica                11:00
Jokerit nezvládol posledný zápas po taktickej stránke a pustil tak všetky body Ružinovu. Aj jeho sobotný súper zo Skalice doma neodohral najlepší zápas a nestrelil ani gól. Obaja tak majú ešte väčšiu chuť po víťazstve. Minulú sezónu sa tešili hosťujúce tímy, aj v sobotu bude menším favoritom Skalica, ktorá podáva jesennú časť výborné výkony. Žolíci si však druhú domácu prehru v rade nemôžu dovoliť.

ŠK 98 Pruské – Protef Double Team Považská Bystrica             13:00
Pruské privíta v poslednom kole pred odvetami Považskú Bystricu, ktorá podáva kolísavé výkony. Naposledy uhrala vyrovnanú partiu s Kométou. Tento rok to však Double Teamu nejde tak, ako by si všetci predstavovali. V Pruskom tento rok vyhralo iba bratislavské LG. Preto to budú mať „Bratinovci“ v Pruskom dvojnásobne ťažšie. Domáce ŠK minulú sobotu vydolovalo v náročnom duely 3 body proti Martinu, ktoré by v derby zápase malo potvrdiť. Pasujeme domáci tím do roly favorita kola.

HbK Lion Svidník – MŠK Vegomont Kežmarok                 15:00
Lion sa v poslednom kole tešil z prvých troch bodov, ktoré znamenali nielen veľkú radosť, ale aj vzdialenie sa svojim sokom zospodu tabuľky. Pred sezónou by sme vraveli o favoritovi tohto zápasu ako o Kežmarku, no doterajšie výsledky hovoria inou rečou. Hostia mali týždeň voľno, v ktorom určite vyhladli po hokejbale a budú sa chcieť chytiť. Ich prvé víťazstvo prišlo ešte v prvom kole, príde ich ďalšie v prvom východniarskom derby?

N-Sport Trend Pohronie-BB  – HBK Nitrianski Rytieri Nitra        15:00
Domáci N-Sport Trend ešte neokúsil chuť troch bodov a ani najbližšiu sobotu nebude mať k tomu jednoduchú cestu. V poslednom kole cestovali na východ v oklieštenej zostave, čo dosvedčil aj samotný výsledok. Domáci nastúpia na svoj duel už v Žiari nad Hronom, kde minulý rok triumfovali hostia jasne 1:5. Teraz sú v zložitejšej situácii a hoci vyhrali superpohár potrebujú sa chytiť gólovo aj v lige. Proti Pohroniu im to sype, potvrdia úlohu favorita?