Main Content

Hokejbalová extraliga: Elitná zostava 10. kola

utorok, 29. október 2013 18:46 | Autor: Martin Kollár

Hokejbalová extraliga: Elitná zostava 10. kola
Hokejbalová extraliga: Elitná zostava 10. kola | zdroj: Adrián Danaj

Aj tento víkend bolo na programe ďalšie kolo hokejbalovej extraligy, v ktorej tentoraz padalo menej gólov než je zvykom. Preto sme mohli byť svedkami pekných zákrokov brankárov, pričom až dvaja udržali čisté konto. Útočníkom stačil aj jediný gól, aby sa dostali do zostavy kola.

ZOSTAVA 10.kola:   

Kalis (LG AZhokej)

Hraško (Ružinov)    Džupina (Svidník)

Vozár (Pruské) Božík (Jokerit) Frkáň (Vrútky)

 

BrankárKalis – Po týždni sa v zostave kola opäť objavuje brankár LG, ktorý sa postupne prepracováva na post jednotky. Aj v sobotu sa postavil do brány a splnil to, s čím nastupoval na zápas. Aj pri početnej streľbe na malom ihrisku ešte neinkasoval a zatienil tak všetkých domácich strelcov, ktorí utrpeli prvú domácu prehru. Bratislavčania sa aj vďaka stabilným výkonom svojej brankárskej opory šplhajú v tabuľke hore.

ObrancaHraško – Bývalý obranca majstra sa po „prestávke“ vrátil do extraligového kolotoča a hneď sa pripomenul, prečo bol u majstra 3 roky a prečo bol členom reprezentácie. V zápase s Jokeritom, ktorý mal taktiež záujem o jeho služby pomohol nielen pred vlastným brankárom, ale strelil 2 premiérové góly. Tie pomohli Ružinovu vyliezť v tabuľke na play-off pozície.    

ObrancaDžupina – Opora zadných radov odohrala ako celé mužstvo Svidníka výborné 3-bodové stretnutie. Domáca 10-tka otvorila skóre duelu peknou strelou. Potrebná bola aj na druhej strane ihriska, keď nedovolila hosťujúcim útočníkom dostať sa na dostrel domáceho brankára. Hoci mal aj ďalšie šance na skórovanie, neskóroval. Domáci aj tak po zápase oslavovali po kolektívnom výkone.     

ÚtočníkVozár – Rýchly útočník Pruského sa v sobotu stal jediným strelcom šlágra 10.kola. Svojim pohybom robil martinskej obrane problémy, hokej bal mu chutil. Odmena prišla 8 minút pred koncom, keď nešpekuloval, vystrelil a jeho projektil skončil nad lapačkou hosťujúceho brankára. Domácemu tímu tak zabezpečil 3 body.     

ÚtočníkBožík – Hoci Jokerit nezvládol stretnutie s Ružinovom najlepšie, v jeho drese opäť vyčnieval bojovný Božík, ktorý svojim dôrazom spôsoboval problémy obrane Ružinova. Už v prvej tretine mal na svojom konte 2 góly, no na body nestačili. Nik iný sa k nemu totiž nepridal. Bojoval do konca, hoci mal blízko k hetriku, nestrelil ho. Aj tak si zaslúži našu pozornosť a nomináciu do zostavy kola.  

ÚtočníkFrkáň – I keď sa v zápase Považskej Bystrice s Kométou viac bojovalo a vylučovalo ako hralo, v drese hostí odohral nebojácne stretnutie mladý Frkáň, ktorý svojou menšou postavou spôsoboval domácim obrancom chaos v obrannom pásme. Nebál sa osobných súbojov a svoj výkon okorenil gólom, pri ktorom sa nebál ísť do priestoru brány a doraziť strelu spoluhráča. O budúcnosť sa v Kométe nemusia obávať.