Main Content

Futbalové víťazstva, Nitra majstrom Československa

pondelok, 28. október 2013 21:24 | Autor: Martin Kollár

Futbalové víťazstva, Nitra majstrom Československa
Futbalové víťazstva, Nitra majstrom Československa | zdroj: Martin Šišovský

Naša najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe 10.kolo, ktoré prinieslo 5 zápasov. Najväčšia pozornosť sa venovala nedeľnému zápasu o ČESKOSLOVENSKÝ POHÁR v Nitre medzi domácimi Rytiermi a českým majstrom – mužstvo Vlašimi. Nitrania nenechali nič na náhodu, vyhrali 6:2 a získali cenný pohár. V extraligových zápasoch to boli vyrovnané zápasy, ktoré rozhodlo naozaj pár gólov.

SOBOTA 26.10.


Jokerit Petržalka 2:5 (2:1, 0:3, 0:1) ŠHBK Ružinov
Góly: Božík 2 - Hraško 2 Minársky, Holeš, Danko

Bratislavské derby odštartovali lepšie domáci, ktorí boli pasovaní za mierneho favorita stretnutia. Hneď v úvode sa presadil Božík a otvoril skóre stretnutia. Poistiť vedenie mohol Takáč, no brankára Ružinova neprekonal. Zahrmelo tak na druhej strane, keď rýchly brejk hostí zakončil Minársky a vyrovnal na 1:1. Domáci ešte do konca prvej 15-minútovky šli opäť do vedenia. Božík strelou na lapačku poslal domácich opäť do jednogólového vedenia. Druhá tretina bola najmä o nedisciplinovanosti domácich, ktorú hráči Ružinova dokonale využili. Najprv vyrovnávajúci gól hostí, ktorý ich posadil na koňa a o niekoľko minút už išli Ružinovčania do vedenia zásluhou Hraška, ktorý sa tak v novom drese upísal premiérovým gólom. Dvojgólový rozdiel prišiel v presilovke hostí, keď loptu za bezmocného Oborila dorazil Holeš. Do tretej tretiny vstupovali domáci odhodlaní zvrátiť výsledok, no nevytvorili si gólové šance. Ich najväčšia prišla pri vylúčení na 5 minút. Tú však nezahrali dobre, navyše faulovali a v hre 4 proti 4 upravil na konečných 2:5 Hraško.   

 

ŠK 98 Pruské 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) Imperial Vitamins Martin
Gól: Vozár
Taktický hokejbal, ktorý sa hral vo vysokom tempe začal aktivitou hostí, no brankár Moško si s ich strelami poradil. Príležitosti na skórovanie bolo pomenej, jedine v presilových hrách, ktorých bolo v prvej tretine po jednej na každej strane. Brankári však boli mužmi zápasu. Aj v druhej tretine potvrdzovali svoje postavenie.  Hra priniesla množstvo osobných súbojov a tvrdých stretov. Lupták mal najväčšiu šancu otvoriť skóre z hosťujúceho tímu, z domáceho mohol prekonať Bohdaňa Škultéty, či Bachynec. Ani presilové hry Martina nepriniesli prvý gól. Preto sa čakalo na chybu, ktorá rozhodne zápas. Tá prišla až v 38.min, keď Vozár tečovanou strelou rozhodol o cenných troch bodoch pre Pruské. V závere Martinčania mohli vyrovnať v presilovej hre, no Moško svoj tím podržal. Hostia tak utrpeli prvú prehru v sezóne.
 

HbK Hokejmarket Skalica 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) LG AZhokej Bratislava
Gól: Kanich
Repríza minuloročného semifinále opäť zvládlo lepšie mužstvo Šalku s Gibom, ktoré tak vyhralo už tretí zápas po sebe na skalickom ihrisku. Vyrovnaný hokejbal, ktorý sa hral zo strany na stranu ponúkol najprv domáci tlak, ktorý však gólom neskončil. Neskôr pohrozili aj hostia, no aj v druhom šlágri kola dominovali brankári. Šance boli na oboch stranách, hre nechýbala tvrdosť, rýchlosť. Domáci tlačili hlavne v presilovkách, no ani jeden projektil nezapadol za dobre chytajúceho Kalisa. Zápas sa tak podobal na tie semifinálové, no chýbalo mu korenie. Hostia odpovedali v tretej tretine rovnakou mincou, v presilovke otvoril skóre Kanich. Jeho nahodená strela prekvapila všetkých a najmä domáceho brankára. Domáci sa snažili aspoň vyrovnať, no v power-play sa dopustili faulu, ktorí ich definitívne stál možnosť streliť gól.

 

Protef Double Team PB 2:3 sn(0:1, 2:1, 0:0 – 0:0) Kométa Vrútky
Góly: Demáček, Lukáč – Frkáň, Matuška, rozh. nájazd S. Čavajda

Bojovný zápas, ktorý je typický pre ihrisko v Považskej Bystrici ani tentoraz neobišiel svoju povesť. Viac sa bojovalo ako hralo. Domáci nastúpili v hojnom počte, no v bráne bez Bratinu. Do vedenia išli aktívnejší hostia, keď Lihaňovu strelu dorazil Frkáň. Domáci odpovedali až v druhom dejstve rovnakou mincou, keď Jurošek iba vyrazil strelu pred seba a Demáček vyrovnal na 1:1. Hostia sa nechali zbytočne vylučovať, čo domáci využili. Hoci presilovku o dvoch hráčov ešte nevyužili, v pokračujúcej – 5 proti 4 už išli do vedenia. Lukáč strelou otočil vývoj duelu. Nie však nadlho. Matuška vzápätí z uhla prekvapil domáceho brankára a opäť sa začínalo odznova. Začiatok tretej tretiny patril domácim. Znova sa im naskytla príležitosť dvojnásobnej presilovej hry, no Jurošek svoj tím podržal. Oba tímy bojovali, no 45 minút nerozhodlo. V predĺžení bola aktivita na strane Kométy, no tá ju nezužitkovala. Rozhodnúť museli nájazdy, v ktorých sa presadil Čavajda a víťazstvo ešte poistil Ruttkay.

HBK Lion Svidník 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) N-Sport Trend Pohronie BB
Góly: Džupina, B. Štefan, Raschman – M. Ruttkay

6-bodový zápas z dolného konca tabuľky vyšiel lepšie domácim hokejbalistom. Tí začali od úvodu aktívnejšie a hnala ich dopredu aj túžba za prvými troma bodmi v extralige. Skóre duelu otváral domáci obranca Džupina, ktorý strelou rozjasal domáce tribúny. Domáci boli aktívnejší, hostia pricestovali v menšom počte a preto trpezlivo čakali na svoje šance. Tie sa rodili len ťažko. Domáci kolektívnym výkonom bránili tesný výsledok, ktorý ešte v druhej časti zvýšili. Najproduktívnejší hráč domácich Štefan prekonal Martinca a priblížil domácich k trom bodom. Tretia tretina bola v réžii domácich, ktorí si postrážili víťazstvo. Za domácich dával tretí gól Raschman, na strane hostí korigoval kapitán Ruttkay, no na viac sa už hostia nezmohli a tak si domáci pripísali zaslúžené, cenné 3 body.