Main Content

V 10.kole súboj vedúcich tímov v Pruskom

štvrtok, 24. október 2013 21:33 | Autor: Martin Kollár

V 10.kole súboj vedúcich tímov v Pruskom
V 10.kole súboj vedúcich tímov v Pruskom | zdroj: Adrián Danaj

Naša najvyššia hokejbalová súťaž pokračuje cez víkend už svojim 10.kolom. Znova bude nekompletné, kvôli Superpoháru. Nitra v ňom na domácom ihrisku privíta v nedeľu majstra Česka – Vlašim. Ostatných 5 zápasov prinesie „malé bratislavské derby“, boj bez favorita na Záhorí, vo Svidníku sa predstaví Pohronie, Double Team privíta Kométu a v šlágri kola sa predstaví Martin na ihrisku v Pruskom.

X.kolo SOBOTA 26.10.
 
Jokerit Petržalka – ŠHBK Ružinov            11:00
V každom doterajšom zápase by sme povedali, že zápas nemá favorita, no momentálna situácia dáva navrch domácim. Nielen tabuľkové postavenie, ale aj skúsenosti budú na strane Jokeritu. Ružinov sa v priebehu týždňa posilnil, uvidíme ako posily zapadnú do tímu. Aj vzájomné zápasy z minulej sezóny hovoria pre žolíkov. Ružinov však bije na poplach, aj minulú sezónu sa rozbiehal pomalšie, preto by sme ho toto kolo pasovali za čierneho koňa.  

Protef Double Team Považská Bystrica – Kométa Vrútky            11:00
Ďalším zaujímavým stretnutím bude súboj na Považí. Double Team je mužstvo dvoch tvári. V tejto sezóne podáva kolísavé výkony, najmä kvôli zostave, ktorá vždy nastupuje v inom zložení. Doma však dokáže potrápiť každého. Diváci sa môžu tešiť aj na lákaví súboj brankárov – Bratina vs. Jurošek. Kométa je aj napriek prehre v Nitre v psychickej výhode. Potvrdí úlohu mierneho favorita, alebo zaberie bojovnosť domácich?

HbK Hokejmarket Skalica – LG AZhokej Bratislava                13:00
Oba tímy sa prezentujú tento rok kvalitnou hrou, ktorá by mohla pritiahnuť do Skalice návštevu kola. Domáce ihrisko by mohlo byť rozhodujúce, Skaličania doma ešte neprehrali, pričom nasúkali za 4 zápasy 23 gólov do brány súperov. LG je však skúsené mužstvo, ktoré to dokázalo aj minulú sezónu. V semifinále vyhralo oba zápasy na horúcej pôde na Záhorí. Domáce HbK tak má čo Bratislavčanom vracať. Ostanú aj po tomto kole neporazený na vlastnom ihrisku?

ŠK 98 Pruské – Imperial Vitamins Martin                 13:00
Ďalší bonbónik 10.kola a rovnako aj repríza minuloročného play-off sa uskutoční na Považí. Aj Pruské aj Martin hrajú tento rok výborný hokej bal. Domáci strelili najviac gólov z extraligového pelotónu, naopak Martinčania sa môžu pýšiť najlepšou defenzívou. Oba tímy sú jediné, ktoré bodovali v každom zápase. Dostatočná pozvánka na zápas kola, ktorý nemusí rozhodnúť 45 minút.

HbK Lion Svidník – N-Sport Trend Pohronie-BB                15:00
Svidník sa už „oťukal“ v extralige a z tripu z Bratislavy si odniesol cenné 2 body. Teraz sa hotuje získať všetky tri. Pohronie podáva kolísavé výkony. Posledný víkend si taktiež pripísalo 2 dôležité body. Typický 6-bodový zápas, ktorého víťaz sa môže vzdialiť sobotnému súperovi. Pripíše si niektorý z tímov prvé tri body, alebo sa aj na východe dočkáme predĺženia?
 

MŠK Vegomont Kežmarok – HBK Nitrianski Rytieri Nitra        odložené