Main Content

HOKEJBAL: Zostava dvojkola: brankár + 5 útočníkov

streda, 23. október 2013 10:52 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Zostava dvojkola: brankár + 5 útočníkov
HOKEJBAL: Zostava dvojkola: brankár + 5 útočníkov | zdroj: Ivana Bilačičová

Víkend bol opäť v znamení hokejbalu, ku ktorým patria aj vynikajúce individuálne výkony. Tých najlepších vyberáme do našej elitnej zostavy. Aj v tomto kole sa v nej objavujú hráči, ktorí sú v nej premiérovo. Tento víkend padlo naozaj veľa gólov, preto vyberáme do našej elitnej zostavy brankára a 5 útočníkov.

ZOSTAVA 8.- 9.KOLA:     
             
Kalis (LG AZhokej)

B.Štefan (Svidník)  Škultéty (Pruské)  Martinusík (Skalica) 

Vavro (LG AZhokej) Kollár (Martin)

 

BrankárKalis – V zápasoch proti mužstvám z východu ukázal brankár LG pokoj a rozvahu v správnych momentoch. Hoci proti nováčikovi bol prekonaný až dvakrát, svoje majstrovstvo naplno ukázal najmä v nedeľu, kde ho hostia prekonali jediný krát. Kežmarok hlavne vďaka jeho zákrokom ostal na poslednom mieste v tabuľke, keď za nerozhodného stavu 1:1 viac krát podržal svoj tím a nasmeroval ho k ďalším 3 bodom.   


ÚtočníkB. Štefan – Ťahúň nováčika sa cez víkend v Bratislave predviedol. V sobotu strelil gól LG, ktorý síce body neznamenal, no v oslabení ujsť a rutinérsky premeniť nájazd nedokáže každý. V nedeľu však líder HBK Lion skóroval dva krát a postaral sa spolu s celým tímom o jedno z najväčších prekvapení ročníka. Prvým gólom posielal nováčika do vedenia 1:2 a druhý gól pridal v nájazdoch, v ktorých ako jediný prestrelil domáceho brankára. Aj vďaka jeho produktivite je Svidník na 10.mieste.   


ÚtočníkŠkultéty – Najproduktívnejší hráč celej extraligy nezaháľal ani tento víkend a za dva zápasy zaznamenal 3 góly a 2 asistencie. Poďme však pekne po poriadku. V Skalici režíroval spolu s Martinusíkom prestrelku, v ktorej síce vyšiel víťazne domáci útočník, no dva góly z rýchlych brejkov, dokonca v 3.tretine znamenali pre Pruské aspoň bod. V nedeľu bol znova prvým strelcov svojho tímu. A neskôr naštartoval po spolupráci s Fumačom svoj tím k ďalšiemu víťazstvu.   


ÚtočníkMartinusík – Mladý reprezentant opäť potvrdil svoj inštinkt strelca a hoci Záhoráci odohrali iba jeden duel, skalická 46 právom patrí do zostavy kola. Obrane Pruského robil najväčšie problémy práve on. V prvej tretiny sa iba zastreľoval, v druhej strelil gól po chybe brankára a v tretej zvýšil na 5:4, čo sa zdalo už ako víťazný gól. Ten však strelil až v nájazdoch, keď vo 4.sérii premenil nájazd na extra bod navyše.    


ÚtočníkVavro – Ďalším do partie je Vavro, ktorý má spolu s celým tímom za sebou vydarený 6-bodový víkend. V sobotu sa podpísal pod kolektívny výkon a jedným gólom prispel k povinnej výhre nad nováčikom. Viditeľnejší však bol až v nedeľu. Nielenže hýril aktivitou a vypracoval svojim kolegom z útoku viacero gólových šancí, ale sám rozhodol v tretej tretine o ďalších troch bodoch pre LG. Najprv 5 minút pred koncom strelil víťazný gól, ktorý potvrdil gólom do prázdnej brány.  
 

ÚtočníkKollár – Útočnú päticu finišuje center Martina, ktorému sa spolu s celým kolektívom podaril priam husársky kúsok. Vyhrať v Nitre sa nepodarí každý rok, vitamíny potvrdili nielen skvelú fazónu, ale aj silu kolektívu. Obrátili duel v tretej tretine, pričom Kollár strieľal nakoniec víťazný gól. V nedeľu bol taktiež spolu s celým útokom viditeľný a dvoma rýchlymi gólmi v druhej tretine otupil odpor domácich.