Main Content

Kličko chce vymaľovať Chisorovi tvár

štvrtok, 21. október 2010 17:01 | Autor: TASR

Profesionálny majster sveta superťažkej hmotnostnej kategórie boxerských organizácií IBF, IBO a WBO Vladimir Kličko dostane príležitosť umlčať Dereka Chisoru.

Britský borec spochybnil boxerské kvality ukrajinského šampióna, keď povedal, že najlepšie na Kličkovi je jeho teatrálny nástup do ringu pred zápasmi. Doteraz v profesionálnom ringu nezdolaný šampión Veľkej Británie a Commonwealthu zároveň vyhlásil, že je pripravený vytrhnúť ho z jeho pohodlia. Obaja boxeri sa stretnú v ringu 11. decembra v nemeckom Mannheime.

"Povedal si, že mi chýba boxerské umenie. Možno ma považuješ za žobráka boxu. Veľa šťastia. Donútim ťa, aby si prehltol svoje vlastné slová. Vymaľujem ti na tvári umelecké dielo," odpovedal na Britove provokácie šesť rokov nezdolaný Ukrajinec. Mladší brat majstra sveta v ťažkej váhe organizácie WBC Vitalija úspešne obhájil v septembri všetky svoje tituly v súboji so Samuelom Petrom z Nigérie. V 58 stretnutiach v profesionálnom ringu dosiahol 55 víťazstiev, z toho bolo 49 k.o.

V Zimbabwe narodený Chisora získal v máji britský titul v ťažkej váhe po víťazstve nad Dannym Williamsom. Dvadsaťšesťročný boxer následne v septembri zdolal Sama Sextona. Chisora je profesionálom od roku 2007 a doteraz zo štrnástich zápasov ani raz neprehral.

SITA, AP
© WEBNOVINY