Main Content

Sagan sa neustále zlepšuje, zastaví sa až na vrchole?

pondelok, 30. september 2013 10:45 | Autor: Filip Chudý

Sagan sa neustále zlepšuje, zastaví sa až na vrchole?
Sagan sa neustále zlepšuje, zastaví sa až na vrchole? | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého
 
Hlavná cyklistická sezóna napísala svoju bodku vo Florencií. Toskánske majstrovstvá sveta nám opäť priniesli majstra sveta, keď Peter Velits bral zlato za tímovú časovku. A to je veľký úspech, veď pred pár rokmi sme nemali žiadneho špičkového cyklistu. Potešila aj talentovaná juniorka Tereza Medveďová, ktorá obsadila šieste miesto, čiže presne také isté, aké dosiahol aj Peter Sagan.
 
Ak by sme to brali podľa očakávaní, vyhlásení a vložených nádejí, tak musíme byť sklamaní, ale predštartovými hlúposťami sa nemôžeme nechať oklamať, preto môžeme považovať šieste miesto za úspech. Hoci si povedzme úprimne, tak nikoho nezaujíma, a zajtra sa zabudne, že vôbec boli nejaké MS a Sagan na nich.
 
História si pamätá iba víťazov, čo je tvrdé, ale zároveň spravodlivé. Sagan je stále iba na začiatku kariéry, preto sa tešíme na to, či sa z neho raz stane naozajstný šampión. Aj v treťom roku vo vrcholovej cyklistike sa zlepšoval, až sa vynára otázka, dokedy je toho schopný? Súperi si naňho dávajú obrovský pozor, čo jasne ukázala Tour de France, keď vyhral „iba“ jednu etapu.
 
Obhájil síce zelené tričko, ale časom, čo môže prísť už onedlho, sa od neho bude žiadať viac. Sagan má obrovský potenciál, len nikto nevie presne povedať, čo vlastne všetko môže dokázať. Zelené tričko z Tour de France je síce veľmi cenené, ale časom všetko zovšednie. Aj sám Peter hovorieva: „Že počkajme a uvidíme, na čo budem mať.“
 
A my si určite radi počkáme, lebo na dobré sa čakať oplatí. Určite nemožno už v budúcej sezóne očakávať, že by mal útočiť na víťazstvo v Tour de France, ale nejaký náznak zlepšenia v kopcoch by nebol zlý. No môžeme očakávať, že opäť bude vo veľkom víťaziť na menších či väčších pretekoch a hlavne počas Tour de France zapĺňať médiá na celom svete. Ak by sa opäť zlepšil aj na MS, tak v španielskej Ponferrade by už siahal na medailu...
 
Ale vlastne, radšej sa nechajme (príjemne) prekvapiť, čo prinesie budúca sezóna. Táto bola vynikajúca, a ukázala, že slovenská cyklistika nie je len o Saganovi, hoci by sa to tak niekedy zdalo. Ak by sme to brali plošne, tak cyklistický zväz zažil asi najúspešnejšiu sezónu vo svojej histórií. A ktorým iným športom sa niečo také podarilo?
 
V diskusií sa vyjadrite, ako vy vidíte budúcu cyklistickú sezónu?