Main Content

Analýzy 7. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program

sobota, 2. október 2010 12:39 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 7. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program
Analýzy 7. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Nemecká Bundesliga pokračuje tento víkend kompletným 7. kolom, v ktorom môžeme očakávať ďalšiu porciu zaujímavých zápasov. Najväčším šlágrom kola bude nepochybne súboj Borussie Dortmund s Bayernom Mníchov. Na tento súboj si však budeme musieť počkať do nedele. Prečítajte si naše analýzy ku všetkým stretnutiam. Tipujúcim ako vždy prajeme veľa štastia!


Sobota


Borussia M‘ gladbach – VfL Wolfsburg, 15:30 

Domáci dokázali v minulom týždni remizovať so Schalke, stalo sa tak po troch prehrách v rade. Borussia viedla nad účastníkom Ligy majstrov už 2:0, po zápase boli hostia vďační aj za jeden bod, nakoľko mohli aj prehrať. Klub je po poslednom odohranom kole na 16. pozícii, zúfalo potrebuje body. Ešte nižšie v ligovej tabuľke sú zatiaľ Schalke a Stuttgart, tieto mužstvá však pravdepodobne budú stúpať hore. Dá sa teda povedať, že Gladbach je na tom momentálne najhoršie, čo sa týka záchrany v Bundeslige. V troch domácich súbojoch získali iba jeden bod, na 16. mieste sú zrejme zaslúžene. Wolfsburg začal v novom ročníku sériou troch prehier v rade, nasledovala však trojzápasová víťazná šnúra. S deviatmi bodmi sú na šiestej priečke v tabuľke, pred Bayernom a Hamburgom. Útočníci Dzeko a Grafite sú v dobrej forme, rovnako ako stredopoliar Diego. Domácim bude pre trest chýbať obranca Roel Brouwers.
Pravdepodobne sa bude hrať ofenzívne. 

  • Padne viac ako 2.5 gólov – 1.50 v bet365 

SC Freiburg – 1. FC Kolín, 15:30  

Freiburg vstúpil do novej sezóny nezvyčajne dobre, hoci v posledných dvoch stretnutiach prehral. Doposiaľ nazbierali 9 bodov, tento duel bude pre nich veľmi dôležitý z pohľadu záchrany. Hostia budú hrať v tomto ročníku zrejme tiež o udržanie sa v súťaži, na svojom konte majú po 6. kole päť bodov. Ak však Kolínčania nad Freiburgom zvíťazia, bude ich od tohto súpera deliť iba jeden bod. Veríme, že sa domáci pokúsia zlepšiť svoju defenzívu, hostia ju majú solídnu. V zápasoch ako bude tento je domáce prostredie podstatným faktorom, Freiburg si však bude musieť dať pozor na protiútoky 1. FC. Útočník Papiss Demba Cissé strelil šesť z ôsmych gólov SC, pre obranu hostí bude najväčšou hrozbou. 

  • Výhra domácich – 2.30 v Bwin 

Hamburger SV – 1. FC Kaiserslautern, 15:30 

Pre Hamburg bude zrejme táto sezóna úspešná, aj keď to tak zatiaľ nevyzerá. V prvých dvoch kolách vyhrali, v ďalších štyroch však už vydolovali iba dva body. Problémom je obrana tímu. V doterajších šiestich vystúpeniach mužstvo vždy inkasovalo aspoň jeden gól. Kaiserslautern na tom po troch kolách nebol zle, v posledných troch súbojoch však 1.FC získal iba jeden bod. Klub je so siedmimi bodmi na 11. pozícii v ligovej tabuľke, v tesnom závese pred Frankfurtom, Norimbergom, Kolínom a Gladbachom. Po dvoch úvodných triumfoch sa predpovedalo, že hostia nebudú mať problém so záchranou, časom sa však ukázalo, že to tak nebude. Hostia budú chcieť v Hamburgu aspoň remizovať, faktom však je, že oba celky sú v súčasnosti mimo formy. Nemôžeme sa spoliehať na výhru domácich ani Kaiserslauternu, preto radšej netipujme. 

  • Netipovať 

1.    FSV Mainz 05 – 1899 Hoffenheim, 15:30 

Mainz naďalej šokuje celú Európu, naposledy zdolal Bayern na jeho štadióne 2:1. Definitívne tak ukázali, že v tejto sezóne môžu poraziť kohokoľvek. Celý druhý polčas hrali naviac hostia bez zranenej opory, ofenzívneho záložníka Holtbyho, ktorí sa však našťastie pre Mainz vážnejšie nezranil. Proti Hoffenheimu zrejme nastúpi, spolu s útočníkom Schürrlem budú veľkou hrozbou pre hostí, ktorým by mali v tomto súboji chýbať až traja hráči – obranca Jaissle, stredopoliar Rudy a útočník Obasi. Dobrou správou pre tím je, že rovnaký počet hráčov sa vracia do zostavy – útočníci Ba, Ibisevic i záložník Salihovic sú silní v protiútokoch. Mainz sa môže stať iba tretím mužstvom v histórii Bundesligy, ktorému sa podarí v prvých siedmich súbojoch v sezóne vyhrať , na druhej strane hrali hostia zatiaľ vonku trikrát, neprehrali ani raz. Viac však veríme domácim. 

  • Výhra domácich – 2.25 v bet365 

1.    FC Norimberg – Schalke 04, 15:30 

Pri oboch tímoch sme sa minule pri predpovediach pomýlili. Pri Norimbergu sme niekoľkokrát pripomínali ich náročný program, až do 5. kola sa však zdalo, že to zvládnu celkom dobre. Po remízach s Hamburgom, Leverkusenom a výhrou nad Stuttgartom sme si mysleli, že zápas proti Frankfurtu zvládnu. Mužstvo však prehralo 0:2, proti Schalke to bude mať ešte ťažšie. Pre Schalke bolo 6. kolo nešťastné, doma proti Gladbachu prehrávali už 0:2, mužstvo zahadzovalo šance. Do koncovky sa dostával hlavne Huntelaar, v druhom polčase znížil na 1:2. Tri minúty pred koncom sa Raulovi podarilo vyrovnať, tretí gól však už domáci nepridali. O niekoľko dní neskôr Schalke na svojom trávniku zdolalo v Lige majstrov Benficu 2:0. Hráči Schalke nestrácajú sebavedomie, budú sa zlepšovať každým súbojom. Norimberg je doma silný, na hostí to však zrejme stačiť nebude. Kurzy na víťazstvo Schalke sú viac ako správne. 

  • Výhra hostí – 2.40 v betsson 

 


Nedeľa


VfB Stuttgart – Eintracht Frankfurt, 15:30 

Tieto dva tímy delia v tabuľke tri body, Stuttgart je zatiaľ prekvapujúco na poslednom mieste. VfB hralo vo štvrtok večer v dánskom Odense stretnutie Európskej ligy UEFA. Nemecký klub vyhral 2:1, vďaka presnej trefe Harnika z 86. minúty. V poslednom dueli Bundesligy Stuttgart prehral na svojom štadióne s Leverkusenom 1:4, zápas proti Frankfurtu bude pre domácich veľmi dôležitý. Budú sa chcieť odlepiť z dna tabuľky, na budúci týždeň cestujú na ťažký súboj proti Schalke. Eintracht mal po 5. kole na svojom konte iba tri body, minulý týždeň zaznamenal proti Norimbergu druhú výhru v sezóne. Hostia vedia, že proti Stuttgartu bude ťažké zabodovať, sú však v situácii kedy si nemôžu súperov vyberať. Hráči Frankfurtu by mohli využiť tohtotýždňový náročný program VfB. Ale iba ťažko si vieme predstaviť, že Stuttgart bude mať aj po siedmom či ôsmom kole v tabuľke vždy iba tri body. Domáci sú v situácii kedy musia bezpodmienečne Eintracht poraziť a my im veríme. Každý iný výsledok ako víťazstvo Stuttgartu by už zrejme stál Christiana Grossa trénersku stoličku. Záložník Mauro Camoranesi uvidel v stretnutí s Leverkusenom červenú kartu, proti Frankfurtu nebude môcť nastúpiť.

  • Výhra domácich – 2.00 v bet365 

 Bayer 04 Leverkusen – SV Werder Brémy, 17:30 

Jeden z nemeckých derby zápasov. Domáci doposiaľ nazbierali 11 bodov, sú jediným tímom, ktorý dokázal poraziť Dortmund. Od domácej vysokej prehry s Gladbachom (3:6) Leverkusen neprehral, v posledných dvoch kolách získal plný počet bodov. Bayer pred niekoľkými dňami dokázal remizovať na ihrisku Atletica Madrid, so štyrmi bodmi zatiaľ vedie v B skupine Európskej ligy UEFA. Werder sa už od začiatku nového ročníka dosť trápi. Z ich troch doterajších dueloch vonku prehrali v dvoch, s rovnakým výsledkom 1:4. Po 6. kole sú Brémy so siedmimi bodmi až na 12. priečke v ligovej tabuľke. Mužstvo má problémy v obrane, inkasovalo už 14 gólov, deravejšiu defenzívu má už len Gladbach. V súboji proti Hamburgu Werder viedol 2:0, hostia však dokázali vyrovnať. Víťazstvo zabezpečil domácim päť minút pred koncom Almeida. V nasledujúcom súboji však hráči Werderu dostali na milánskom San Sire riadnu príučku – Inter ich porazil výsledkom 4:0. Po dvoch stretnutiach sú poslední v A skupine Ligy majstrov, zatiaľ to vyzerá tak, že Brémy budú bojovať len o tretie miesto. Pre oba kluby je tento týždeň náročný, únava tu môže zohrávať istú úlohu, veríme však, že padnú nejaké góly. 

  • Padne viac ako 2.5 gólov – 1.55 v bet365 

Borussia Dortmund – Bayern Mníchov, 17:30 

Najväčší šláger 7. kola. Borussia vyhrala v piatich z doterajších šiestich zápasov, je na druhom mieste v lige, tri body za Mainzom. Na druhej strane Bayern stráca na lídra Bundesligy až desať bodov. Minulý týždeň mali Mníchovčania šancu znížiť tento bodový rozdiel, Mainz však vyhral v Allianz Arene. Fanúšikom sa nepáčia výkony hráčov, resp. Van Gaalov výber základnej zostavy. Svojich priaznivcov Bayern potešil aspoň v utorňajšom stretnutí Ligy majstrov, v Bazileji vyhral 2:1. Hráči Borussie budú zrejme ešte unavenejší, pretože hrali v Európskej lige UEFA o dva dni neskôr ako ich súper (Dortmund doma prehral so Sevillou 0:1). Proti majstrovi bude zrejme Signal Iduna Park vypredaný, atmosféra bude určite skvelá. Výsledok stretnutia sa však neodvážime odhadnúť. 

  • Netipovať