Main Content

Futbal: Lewandowski vyriešil nezhody s Dortmundom, dodrží platnú zmluvu

streda, 21. august 2013 16:05 | Autor: TASR

Berlín 21. augusta (TASR) - Poľský futbalista Róbert Lewandowski vyriešil nezhody so svojím klubom Borrusiou Dortmund ohľadom núspešného prestupu do konkurenčného Bayernu Mníchov. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

Dvadsaťpäťročný kanonier mal prestúpiť do tímu víťaza Ligy majstrov, súčasný zamestnávateľ z Dortmundu však prestup zamietol. Lewandowski má v Borussii platný kontrakt do roku 2014. "Situácia je taká, že zostávam v Dortmunde ešte viac ako rok. Všetky nezhody sme odložili bokom, uzavreli sme to," uviedol poľský útočník.

Lewandowski chcel prestúpiť do tímu španielskeho trénera Pepa Guardiolu, dôvodom zlyhania transferu však bol nesúhlas Dortmundu. "Myslel som, že mi povolia prestúpiť. Keď sa tak nestalo, bol som nahnevaný a sklamaný. Teraz je už všetko pokojné. Povedal som, že vždy budem rešpektovať svoju dohodu," dodal Lewandowski.

Päťdesiatpäťnásobný poľský reprezentant odohral v Dortmunde výbornú minulú sezónu, v ktorej si pripísal 24 ligových gólov a 10 presných zásahov pridal aj v Lige majstrov. Dortmund prehral s Bayernom súboj o titul v Bundeslige aj o triumf v lige šampiónov.