Main Content

Futbal: Breno dostal v Bayerne druhú šancu, bude asistentom tímu do 23 rokov

pondelok, 19. august 2013 13:05 | Autor: TASR

Mníchov 19. augusta (TASR) - Brazílsky futbalový obranca Breno dostal v nemeckom klubovom gigante Bayerne Mníchov druhú šancu. Počas toho, ako si stále odpykáva trest vo väzení za podpaľačstvo, bude v klube úradujúceho šampióna Ligy majstrov, resp. Nemecka a súčasne víťaza Pohára DFB pracovať ako mládežnícky tréner. Informovala v pondelok agentúra Reuters.

Dvadsaťtriročný Breno Vinicius Rodrigues Borges prišiel do Bayernu ako tínedžer v roku 2008 zo Sao Paula, nedokázal sa však dostať do základu Bavorov. Krátke hosťovanie v Norimbergu v roku 2010 mu skomplikovalo zranenie, následne sa vrátil do Bayernu. V Mníchove ho uväznili v roku 2011 na tri roky a deväť mesiacov za podpálenie jeho prenajatej luxusnej vily v meste. Odsedel si už 13 mesiacov. Teraz bude denne päť hodín pracovať ako asistent v tíme Bayernu do 23 rokov a každý podvečer sa bude musieť vrátiť do väznice.

O pomoci Brenovi informoval klub na oficiálne tlačovej konferencii za účasti prezidenta Uliho Hoenessa. "Čas strávený vo väzení ma zmenil ako človeka, veľa som sa tam naučil. Som šťastný, že som v Bayerne dostal opäť šancu," povedal Breno. "Breno je členom rodiny Bayernu, ktorý sa raz dostal do problémov. Teraz je tu iskrička nádeje a my mu pomôžeme," dodal Hoeness, ktorý sám čelí obvineniam z daňových podvodov.

Bývalému reprezentantovi Brazílie do 23 rokov vyprší skrátený trest začiatkom roka 2014, očakáva sa, že následne opustí Nemecko.