Main Content

Strelectvo-ME: Slovenky v Suhle získali dva bronzy, Barteková: "Tešíme sa" (4)

utorok, 6. august 2013 19:05 | Autor: TASR

Suhl 6. augusta (TASR) - Už šesť medailí získali na európskom šampionáte v nemeckom Suhle slovenskí brokoví strelci. V utorok ju v tímovej súťaži žien najskôr vybojovali skeetarky v zložení Danka Barteková, Monika Zemková a Andrea Stranovská s 202 bodmi. Zlato si vystrieľali v novom svetovom a európskom rekorde Talianky (206), striebro získala Veľká Británia (205). Následne medzi jednotlivkyňami pridala kov rovnakej hodnoty Danka Barteková.

Bronzová olympionička z Londýna postúpila z kvalifikácie medzi šesticu najlepších z 5. miesta výkonom 70 bodov a paradoxne takýto výkon malo všetkých šesť strelkýň.

V semifinále trafila Barteková 12 terčov, rovnako ako Talianka Katiuscia Spadová, ale po lepšom k.o. rostrele 4:3, išla do boja o bronz Slovenka. V ňom nastúpila proti Nemke Christine Wenzelovej a po dramatickom súboji 13:13 o bronzovej medaile pre Bartekovú rozhodol lepší rozstrel 2:1. V boji o zlato si to rozdali ďalšia Talianka Chiara Cainerová a Turkyňa Cigdem Ozyamová a víťazne z neho vyšla Cainerová.

Monika Zemková skončila na 15. mieste (67), Andrea Stranovská dosiahla 65 bodov a obsadila konečnú 26. priečku.

V súťaži junioriek jediná Slovenka Veronika Sýkorová so 62 bodmi skončila na 11. mieste. Zlato získala Ruska Nataľja Vinogradovová, ktorá vo finále zdolala Nemku Nadine Messerschmidtoivú 13:12, v boji o bronz bola úspešnejšia Ukrajinka Iryna Malovičková po súboji s Taliankou Chiarou di Marziantoniovou 14:10. Súťaž družstiev vyhralo Rusko so 189 bodmi pred Ukrajinou, ktorá dosiahla rovnaký výkon znamenajúci nový svetový a európsky juniorský rekord.

Z trojice slovenských mužov dosiahol v rovnakej disciplíne najvyšší výkon Filip Kucharovič (95), medzi juniormi sa najviac darilo zatiaľ Dominikovi Krčmárovi. Súťaž mužov i juniorov vyvrcholí v stredu.

"Gro už bolo vybojované včera, kde dievčatá strieľali dobre a Danka urobila dobrý základ, dnes si už mohla dovoliť aj chybičku. Do finále išli všetky na rovnakej úrovni a bolo to spravodlivé, žiadna nemala výhodu. Trošku sme síce zaváhali v semifinále, ktoré nám dosť nevyšlo, urobila chyby, ale postavila sa v rozhodujúcich rozstreloch. Zvíťazila aj K.O. rozstrel o bronz a tam už išla naplno. Trochu jej nevyšiel posledný rozstrel, kde urobila nula-nula, ale zvládla to. Bolo to náročné, ale zvládla to a Nemku porazila. Monika včera zastrieľala dobre, dnes sme mali očakávania, no to prílišné chcenie jej asi zviazalo ruky. Andrea zastrieľala štandard, Suhl je veľmi ťažká strelnica, takže sme spokojní," povedal pre TASR tréner Andrej Sedlák.

"Boli to ťažké preteky, výsledky boli veľmi vyrovnané. Pozadie je tu veľmi ťažké. Dá sa povedať, že so semifinále nie som spokojná, pretože som urobila 4 chyby, ktoré som musela doťahovať. Musím to ešte natrénovať. Spokojná som z rozstrelov, aj o bronz, tomu sa veľmi teším. Rovnako aj tímovej medaile, lebo na bedňu patríme. Doprajem si regeneráciu, ktorú som dosť zanedbala a týždeň budem oddychovať," uviedla pre TASR Barteková.

výsledky, skeet:

ženy:

finále:

Chiara Cainerová (Tal.) - Cigdem Ozyamová (Tur.) 14:12

o 3. miesto:

Danka Barteková (SR) - Christine Wenzelová (Nem.) 13:13, k.o. rotstrel 2:1

v kvalifikácii 15. Monika ZEMKOVÁ (SR) 67, 26. Andrea STRANOVSkÁ (SR) 65

družstvá: 1. Taliansko 206 - nový svetový a európsky rekord, 2. Veľká Británia 205, 3. SLOVENSKO (D. BARTEKOVÁ, ZEMKOVÁ, STRANOVSKÁ) 202

juniorky:

finále: Nataľja Vinogradovová (Rus.) - Nadine Messerschmidtová (Nem.) 13:12

o 3. miesto: Iryna Malovičková (Ukr.) - Chira di Marziantoniová (Tal.) 14:10

v kvalifikácii 11. Veronika SÝKOROVÁ (SR) 62

družstvá: 1. Rusko 189 - nový svetobvý a európsky rekord, 2. Ukrajina 189 - nový svetový a európsky rekord, 3. ČR 187

muži, kvalifikácia po 2. dni:

Filip KUCHAROVIČ (SR) 95, Oliver PISTOVČÁK (SR) 94, Štefan ZEMKO (SR) 94

juniori:

Dominik KRČMÁR (SR) 92, Filip TEKULA (SR) 87, Peter Zemko (SR) 86

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas