Main Content

Hokej: Karlove Vary a Sokolov budú spolupracovať na báze farmy

utorok, 6. august 2013 14:05 | Autor: TASR

Karlove Vary 6. augusta (TASR) - Dohodu o trénerskej spolupráci s Radimom Rulíkom uzatvorilo vedenie extraligového hokejového tímu HC Energie Karlove Vary a HC Baník Sokolov (2.liga), ktorému z lavičky šéfuje práve Rulík. Spolupráca s Karlovými Varmi bude fungovať na báze farmy.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo zabezpečiť do trénerského tandemu A-mužstva Baníka Sokolov takého špičkového odborníka, akým Radim Rulík je," citoval klubový web Karlových Varov generálneho manažéra Miroslava Vaněka. "Jasne tak deklarujeme, že do projektu farmy v Sokolove prikladáme maximálnu vážnosť, pričom tento projekt chceme dobre naštartovať a do budúcnosti ďalej rozvíjať."

Spokojnosť cítiť aj zo strany vedenia Baníka Sokolov. "Nemôžem povedať nič iné, len to, že obsadenie pozície trénera pánom Rulíkom vítam. Ide o veľmi dobrú správu pre všetkých mladých hráčov v regióne," konštatoval člen výboru Ladislav Veverka.

Štyridsaťosemročný Radim Rulík je na západe Čiech známou osobnosťou a práve na karlovarskej lavičke strávil veľkú časť svojej trénerskej kariéry. Známy je aj z účinkovania na Slovensku, keď v sezóne 2011/12 viedol v KHL HC Lev Poprad. Lanskú sezónu odštartoval v HC Košice, ale na začiatku novembra tam predčasne skončil.