Main Content

ČESKÁ EXTRALIGA: Opäť sa hovorilo o Slovákoch, zaujali Daňo či Okuliar

štvrtok, 15. február 2024 08:18 | Autor: TASR

Marko Daňo
Marko Daňo | zdroj: TASR

Hokejisti HC Oceláři Třinec zvíťazili v stredajšom zápase 44. kola českej extraligy nad HC Olomouc 6:1.

Na štvrtom triumfe obhajcu titulu v sérii sa podieľali dvoma bodmi slovenskí útočníci Marko Daňo (1+1) a Libor Hudáček (0+2). Ich krajan obranca Martin Marinčin si pripísal jednu asistenciu. Hradec Králové viedol na ľade Litvínova už 5:1, no štvorgólový náskok stratil.

Dvoma presnými zásahmi v presilovej hre v rozmedzí 107 sekúnd sa prezentoval v prostrednej časti Oliver Okuliar, ktorý dosiahol na 20-gólovú métu. Hradec napokon zachránil zbabraný zápas a získal extrabod v predĺžení. Víťazstvo hostí zariadil druhým gólom v zápase kanadský obranca Jeremie Ouellet-Blain, asistenciu si pripísal slovenský útočník Alex Tamáši. Tri body si pripísali hráči Komety Brno s kvartetom Slovákov. Kometa uspela na ľade Českých Budějovíc (2:1).

Do štatistík si jednu asistenciu pripísal útočník hostí Lukáš Cingel. Víťazstvo zaknihoval brankár Dávid Hrenák, ktorého Liberec zdolal vonku Kladno vysoko 7:2. Hrenák okrem 37 zákrokov zaznamenal aj jednu asistenciu. Bod za gólovú prihrávku získal aj obranca Michal Ivan.