Main Content

Armstrongova priateľka prisahala pred porotou

štvrtok, 23. september 2010 11:01 | Autor: TASR

Dlhoročná priateľka amerického cyklistu Lanca Armstronga Stephanie McIlvainová vypovedala pred federálnou veľkou porotou, že 38-ročný Texasan nikdy vedome neužil zakázané prostriedky.

"Prisahala pred súdom, že nikdy nepočula Armstronga ani len spomenúť doping v súvislosti s jeho vedomím užívaním," vyhlásil právnik McIlvainovej Thomas H. Bienert ml. Svedectvo je v rozpore s tvrdeniami mnohých Armstrongových súperov, ktorí už niekoľko rokov vytrvalo tvrdia, že sedemnásobný víťaz Tour de France počas svojej kariéry viackrát užíval nedovolené prostriedky a to aj pred 14 rokmi, keď lekári u neho odhalili

Bienert tiež uviedol, že jeho mandantka nikdy nebola pod tlakom amerického cyklistu ani žiadnej inej osoby. McIlvainová bola zástupkyňou spoločnosti Oakley, ktorá vyrába slnečné okuliare a bola dlhoročným sponzorom Lanca Armstronga. Stephanie McIlvainová mala byť prítomná v nemocničnej izbe, v ktorej v roku 1996 údajne Armstrong prezradil lekárovi počas liečby zákernej choroby, že užíval doping. Svedkom údajného priznania mal byť aj vtedajší Armstrongov tímový kolega Frankie Andreu s manželkou. McIlvainová však poprela, že by jeden z najslávnejších cyklistov histórie priznal v konzultáciách s ošetrujúcimi lekármi užívanie zakázaných látok.

SITA, AP
© WEBNOVINY