Main Content

NHL.COM: Zostava Slovenska v Soči nezíska medailu!

streda, 24. júl 2013 10:01 | Autor: Jakub Mihálik

NHL.COM: Zostava Slovenska v Soči nezíska medailu!
NHL.COM: Zostava Slovenska v Soči nezíska medailu! | zdroj: nhl.com,foto TASR

Hneď po tom, čo minulý týždeň potvrdili hokejoví funkcionári účasť hviezd NHL na nadchádzajúcej zimnej olympiáde v Soči, sa v Zámorí vyrojili rôzne špekulácie o najväčšom hokejovom turnaji štvorročného obdobia. Oficiálna stránka NHL.COM si zafilozofovala o šanciach jednotlivých reprezentácií. Slovákom na medailu neverí.

Zámorský portál nhl.com zostavil predpokladané zostavy, v akých sa jednotlivé tímy najlepšej svetovej sedmičky predstavia v ruskom Soči. Podľa ich zostavy sa naša družina blízko k medailám neprepracuje, hoci pripomínajú prekvapenie spred vyše troch rokov, keď sa tím okolo Cháru a Haláka takmer dostala k prvej olympijskej medaile v samostatnej histórii. Slováci na olympiáde vo Vancouveri prekvapili favorizovaných Rusov, vyradili obhajcov zlata zo Švédska a po záverečnom nádychu takmer šokovali najsilnejší výber Kanady.

Experti spomínaného portálu očakávajú, že gro našej reprezentácie bude opäť postavené na veteránoch, od ktorých sa už na minulej olympiáde očakával koniec reprezentačnej kariéry. Pripomínajú, že úspech slovenskej reprezentácie závisí na aktuálnej forme našej jednoznačnej brankárskej jednotke – Jarovi Halákovi, ktorému by mali kryt Peter Budaj a Jaroslav Janus.

Preferovanie v Zámorí známych hráčov expertov nhl.com sa neprejavuje len v predpokladanej zostave v bráne. Len jeden z troch expertov tipuje Tomáša Záborského na prienik do olympijskeho kádra, čo treba pripísať neznalosti európskeho hokeja. Namiesto toho sa v predpokladaných zostavách objavujú Žigo Pálffy, Štefan Ružička, či Milan Kytnár. Diskutabilní sú podľa zámorských expertov mladíci slovenského výberu, ktorých by nemalo byť popri veteránoch veľa.

Pozrite si zostavy 3 zámorských expertov portálu nhl.com a porovnajte ju s našou predpokladanou zostavou. Ktorá sa vám páči najviac?