Main Content

Peter Velits skončil na historickom treťom mieste

nedeľa, 19. september 2010 18:30 | Autor: TASR

Peter Velits skončil na historickom treťom mieste
Peter Velits skončil na historickom treťom mieste | zdroj: SITA

Cyklista Peter Velits sa stal prvým Slovákom, ktorý na pretekoch Grand Tour skončil na pódiu. Na 65. ročníku Vuelta a Espaňa obsadil 25-ročný jazdec HTC - Columbia na konečnom 3. mieste. Celkovým víťazom trojtýždňového španielskeho dobrodružstva sa stal Talian Vincenzo Nibali.

Cyklista tímu Liquigas - Doimo je piatym Talianom, ktorý na Vuelte vystúpil na najvyšší stupeň. Naposledy sa cyklista z Apeninského polostrova tešil pred dvadsiatimi rokmi, keď triumfoval Marco Giovannetti. Nibali sa na Vuelte presadil aj napriek tomu, že nevyhral ani jednu z etáp. Na 2. mieste skončil Španiel Ezequiel Mosquera. Súťaž aktivity vyhral Brit Mark Cavendish, najlepším vrchárom sa stal už tretíkrát v kariére David Moncoutié.

Nedeľňajšia záverečná 21. etapa zo San Sebastián de los Reyes do Madridu bola už len oslavou najlepších, po 85 km sa rozhodovalo v záverečnom špurte. V ňom nepotvrdil svoju dominanciu v koncovkách Mark Cavendish, ktorého na páske prešpurtoval Američan Tyler Farrar. Pre cyklistu Garminu je to druhé víťazstvo na tohtoročnej Vuelte. Tretí finišoval Austrálčan Allen Davis.

SITA
© WEBNOVINY