Main Content

Dubničanky a Nitrania v EP juniorských klubov

piatok, 17. september 2010 10:30 | Autor: TASR

V sobotňajších súbojoch v B-kategórii Európskeho pohára juniorských klubových tímov v talianskom Rieti budú slovenské farby zastupovať družstvá Stavbára ŠG Nitra v kategórii chlapcov a dievčatá Spartaka Dubnica n/V.

Oba tímy sú úradujúcimi majstrami Slovenska v kategórii dorastu. Kým Nitrania majú s EP juniorských klubov dlhoročné skúsenosti a štartujú ôsmy raz v rade, Dubničanky sa chystajú na svoju premiéru na tomto podujatí.

Vlani v bosnianskej Tuzle skončili chlapci Nitry na tretej priečke, keď ich od postupu do A-kategórie delilo len niekoľko bodíkov. "Tento rok nemáme taký silný káder, ale verím, že chlapci zabojujú opäť aspoň o tretiu priečku," načrtol ambície Nitranov šéftréner Martin Illéš.

"Tím je zložený najmä z dorastencov. Jeho najväčšou oporou je kladivár Tomáš Kružliak, vlani bronzový na MS do 17 rokov a v tomto roku finalista juniorských majstrovstiev sveta v Kanade."

Súpermi Stavbára ŠG Nitra budú tímy AK Zenica (Bosna a H.), Kronos Ľubľana (Slovin.), Skive AM (Dán.) a Hellas Utrecht (Hol.).

Dubničanky cestujú do Rieti so smelou ambíciou pokúsiť sa o postup do A-kategórie. "Podľa predbežných súpisiek to nie je nereálne, určite sa o to minimálne pokúsime. Samozrejme, stať sa môže všeličo, ale verím, že dievčatá siahnu na dno svojich síl," uviedol tajomník Spartaka Dubnica n/V. Rastislav Hrbáček.

Družstvo posilnili v rámci hosťovania zo Slovenska výškarka Táňa Dunajská a kladivárka Karolína Čaklošová, dve posily získal Spartak aj z Česka. Dubničanky si zmerajú s ďalšími 11 družstvami - Atletica Studentesca Cariri (Tal.), Kronos Ľubľana (Slovin.), Sloboda Technograd (Bosna a H.), SC Nomme (Est.), Skive AM (Dán.) a Erdgas Oberthurgau (Švajč.).

Súboje v B-kategórii Európskeho pohára juniorských klubových tímov sa v Rieti začnú v sobotu 18. septembra o 9.25 h a vyvrcholia o 19.00 slávnostným odovzdávaním ocenení.


SITA
© WEBNOVINY