Main Content

Džokej Martinez po páde bojuje o život

utorok, 14. september 2010 10:01 | Autor: TASR

Džokej Michael Martinez utrpel mimoriadne vážne zranenia pri páde v piatej položke nedeľňajšieho programu dostihov v kalifornskom Golden Gate Fields a po takmer 11-hodinovej operácii je v kritickom stave. Dvadsaťštyriročný jazdec si pri páde zo sedla favorizovanej trojročnej kobyly Fair 'n Warmer zlomil tri stavce hrudnej časti chrbtice, pričom jeden z úlomkov poškodil miechu. Lekári mu navyše diagnostikovali zranenie hlavy, šesť zlomených rebier, prerušenie tepien na oboch stranách hrude a obojstranné krvácanie do pľúc.

"Bola to najhoršia nehoda, akú si za desať rokov pri dostihoch pamätám. Michael má za sebou takmer jedenásťhodinovú operáciu, pri ktorej mu vyberali úlomky stavcov a stabilizovali miechu. V tejto chvíli je paralyzovaný od pása nadol," informoval traťový lekár David Seftel.

Príčina pádu Fair 'n Warmer nie je úplne jasná. "Buď zakopla o kopytá iného koňa, ale sa zošmyklo sedlo, mohlo ísť o súhru oboch okolností. Michaela to vo vysokej rýchlosti katapultovalo zo sedla a v tej istej chvíli sa jeho telo obrátilo," priblížil Seftel a dodal, že jazdec sa po operácii prebral, ale bol veľmi rozrušený, preto ho uviedli do umelého spánku.

Martinezovi patrí v tejto dostihovej sezóne druhá priečka v hodnotení Golden Gate Fields, v národnom rebríčku je so 168 víťazstvami na 13. mieste. Snúbenica rodáka z Panamy Charlotte Garciová očakáva každým dňom narodenie prvého spoločného potomka.

SITA
© WEBNOVINY