Main Content

Budúcnosť Rooneyho a Téveza je v Manchestri neistá

streda, 26. jún 2013 09:03 | Autor: Silvia Petrašková

Budúcnosť Rooneyho a Téveza je v Manchestri neistá
Budúcnosť Rooneyho a Téveza je v Manchestri neistá | zdroj: foto TASR

Horúce prestupové špekulácie, ktoré sa toto leto valia futbalovým svetom neobídu ani tento krát červenú či modrú časť Manchestru. Tak United ako i City sa totiž budú snažiť udržať si najväčšie opory svojich radov aj pre ďalšiu sezónu. Lov na Rooneyho a Téveza sa začal a záujem je veru obrovský.

V prípade Teveza situácia o čosi jednoduchšia. Carlos Tévez sa v kádri Manchestru City už dlhšiu dobu nedokáže poriadne presadiť a momentálne sa viac stavia do úlohy nechceného hráča z lavičky, ako do pozície niekdajšieho gólového zabijaka. Pri streleckom apetíte Edina Džeka či Sergia Agűera si však Tévez odchod zo „Citizens“ doslova pýta. No nie je to len minimum herných príležitostí, na ktoré sa hráč sťažuje. Tévez sa už veľa krát nechal počuť, že ani samotný život v chladnom Anglicku mu veľmi nevonia a závidenia hodné nie sú ani jeho vzťahy s vedením klubu. Vykúpenie z Manchestru City by bolo pre tohto kontroverzného Argentínčana za takýchto podmienok možno tou poslednou záchranou, ako sa pokúsiť na vrcholnej futbalovej úrovni vo veku 29 rokov ešte niečo dokázať. Veľký záujem oňho je najmä na Apeninskom polostrove, konkrétne sa hovorí o kluboch ako AC Miláno, či majstrovskom Juventuse Turín. Práve druhý menovaný klub je k jeho získaniu veľmi veľmi blízko. Niektoré média dokonca uvádzajú, že k dohode za prestupovú čiastku 12 miliónov eur už došlo.

V úplne inej situácii sa však ocitol Tévezov kolega z červenej časti Manchestru United, Wayne Rooney. Ten momentálne polemizuje nad otázkou, ktorú si vo svojej kariére už raz položil. Zostať, alebo odísť? Nespokojný a frustrovaný anglický sa  postavil na zadné a o pozornosť na seba si žiada nie práve najlepším, no jemu dobre známym spôsobom „buď alebo...“ Rooneyho „hodená rukavica“ je tak pochopiteľne veľkým lákadlom pre mnohé futbalové kluby. Chelsea, Arsenal, či španielske veľkokluby Real Madrid a Barcelona, títo všetci sú už na anglického forwarda poriadne mydlia ruky. Situácia na Old Trafforde sa však každou minútou mení a anglické denníky sa doslova predbiehajú v zbieraní najnovších informácií. Tie nateraz prišli so správou, že ak Manchester United chce, aby Rooney v klube zotrval, mal by sa mu verejne ospravedlniť a tvrdenia o tom, že hráč požiadal klub o odchod rázne vyvrátiť! Túto malú veľkú vojnu medzi hráčom a klubom by ale nakoniec mal vyriešiť samotný manažér David Moyes, ktorý sa s Rooneym  plánuje osobné stretnutie. V rýchlejšiemu a ľahšiemu rozhodovaniu by v prípade Wayna Rooneyho mohlo zohrať svoju úlohu nielen opätovné predĺženie zmluvy ale v neposlednom rade i zvýšenie počtu núl na jeho výplatnej páske. Nech sa už Angličan rozhodne akokoľvek v prípade možného zotrvania v klube sa bude musieť poriadne  pokoriť a hrať to na poslušnú ovečku, pretože takéto trucovanie sa  priaznivcom Manchestru United vôbec nepáči.

Novopečeným manažérom oboch manchestrovských klubov Davidovi Moyesovi a Manuelovi Pellegrinimu, sa na pracovnom stole zrazu objavilo kopec roboty, ktorú musia s určitosťou vyriešiť. O budúcnosti oboch útočníkov by sa malo rozhodnúť už v priebehu nasledujúcich dní, isté je však jedno, že anglická najvyššia futbalová súťaž by ich odchodom stratila značnú  futbalovú kvalitu. Ak je však táto kvalita chtiac, či nechtiac spájaná s nespokojnosťou, frustráciou a vyrábaním zbytočných problémov, je na mieste otázka, ktorý zo spomínaných aktérov tejto  horúcej prestupovej vojny je vinný viac, či kluby alebo len hráči, ktorí si pozornosť na seba vydupávajú nie práve priateľským spôsobom.