Main Content

Analýzy 3. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program

piatok, 10. september 2010 16:35 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 3. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program
Analýzy 3. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Po krátkej prestávke, počas ktorej nemecká reprezentácia vyhrala obe stretnutia v kvalifikácii na Euro 2012, čaká bundesligové tímy náročný mesiac v domácej lige, ako aj v európskych pohároch.


Piatok


Hoffenheim vs Schalke 04

Verte tomu alebo nie, bookmakeri považujú domácich za favoritov tohto duelu, napriek faktu, že Schalke v súčasnosti disponuje jednou z najsilnejších útočných línií v Európe – v klube pôsobia Raul, Huntelaar i Farfan. Dôvodom prečo bookmakeri viac veria Hoffenheimu je fakt, že tento tím zatiaľ vedie v tabuľke, vyhral oba svoje zápasy (pričom doma zdolal senzačne Werder 4:1). Na druhej strane, Schalke je po dvoch kolách až na pätnástej priečke, prehralo oba svoje súboje (mrzela najmä domáce prehra s Hannoverom – 1:2).

Tvrdili sme to už pred 2. kolom, vyzerá to tak, že Hoffenheim zopakuje svoj skvelý štart z predchádzajúcich dvoch sezón. Takisto sme prognózovali, že Schalke bude mať v úvode sezóny problémy aj v domácich zápasoch. Stále sme nezmenili naše názory, takže v tomto prípade navrhujeme výhru domácich, aj keď s tým určite nebudú všetci súhlasiť. Zdá sa, že Schalke má problémy v defenzíve, kritizovaný bol aj Metzelder, od ktorého sa čakalo skvalitnenie obrany klubu. Útočná sila Schalke by mohla byť túto sezónu najlepšia v histórii tímu, takže sa spoliehame na to, že obe mužstvá v piatok skórujú.  

  • Oba tímy skórujú – 1.62 v bet365

 


Sobota


Borussia Dortmund – Wolfsburg

Borussia prehrala svoj úvodný domáci zápas, v ďalšom kole však zvíťazila v Stuttgarte 3:1. Tento týždeň sa mužstvo vracia na svoj domovský Signal Iduna Park a svojich fanúšikov budú chcieť potešiť výhrou nad Wolfsburgom. Šampión z roku 2009 nezačal novú sezónu najlepšie, utrpel dve bolestivé porážky. V premiérovom stretnutí nového ročníka mali na dosah cennú remízu z ihriska mníchovského Bayernu, v nadstavenom čase však inkasovali gól. V nasledujúcom kole však prišlo ešte väčšie sklamanie. V domácom súboji proti Mainzu vlci vyhrávali 3:0, no nakoniec prehrali 3:4. Džeko dosiahol hetrik, avšak mužstvo urobilo niekoľko chýb v obrane, napriek prítomnosti Arneho Friedricha. Záložníci defenzíve veľmi nepomáhajú, týka sa to najmä Diega.  

Útočník Dimitar Rangelov odchádza z Dortmundu na hosťovanie do Maccabi Tel Aviv.
V tomto stretnutí bude favoritom skôr Borussia, no Wolfsburg má pravdepodobne najnestabilnejšiu obranu v lige. Niekoľko tipov však odporúčame.  
 

  • Padne viac ako 2.5 gólov – 1.65 v Bwin
  • Padne viac ako 3.5 gólov – 2.75 v Bwin
  • Domáci tím dá viac ako 1.5 gólov – 1.83 v bet365  
     

Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt  

Domáci šokovali celé Nemecko, keď v Leverkusene porazili Bayer 6:3. Hráči Gladbachu mali výhodu v tom, že Leverkusen mal za sebou zápas v Európskej lige UEFA, nad domácimi už viedli o štyri góly (6:2). Borussia vydolovala v prvých dvoch kolách štyri body, zatiaľ čo Frankfurt dvakrát prehral. Proti Hamburgu Eintracht doma viedol 1:0, no nakoniec prehral 1:3. Futbalisti Gladbachu budú pred súbojom proti Frankfurtu plní sebavedomia, zatiaľ čo súper je zjavne bez formy. Hostia však počas krátkej ligovej prestávky mohli popracovať na svojej hre. Vsadiť na výhru domácich môže byť trochu riskantné, preto radíme radšej netipovať.  

  • Radšej netipovať.  


Freiburg vs Stuttgart

Po počiatočnom šoku pre Freiburg, keď tím proti St. Pauli inkasoval v posledných ôsmich minútach tri góly, sa mužstvo spamätalo, v Norimbergu vyhralo 2:1. Papiss Cisse sa zdá byť v dobrej forme, s troma gólmi je zatiaľ jediným strelcom Freiburgu. Stuttgart, majster z roku 2007, začal nový ročník opäť zle, po prvýkrát vo svojej histórii prehral obe dva úvodné stretnutia. Tím je na samom dne Bundesligy, spolu s Kolínom má najhorší rozdiel v skóre (-4). Mužstvo nemá zlých hráčov, budú však musieť hrať lepšie. Georg Niedermeier zožal z hráčov najväčšiu kritiku, keďže bol doposiaľ najväčšiou slabinou v zálohe Stuttgartu. Tréner Christian Gross však verí v skorý návrat jeho formy. Kapitánovi Mathiemu Delpierrovi sa počas tréningu obnovilo zranenie patelárnej šľachy, proti Freiburgu teda zrejme nenastúpi (alebo bude hrať len krátky čas ako náhradník).  

Šanca na výhru domácich je vysoká, hlavne z dôvodu doterajších zlých výsledkov súpera. Avšak nikto sa nemôže spoliehať na to, že tím, ktorý zvyčajne hrá o záchranu určite porazí šampióna z roku 2007. Myslíme si, že v tomto dueli uvidíme defenzívny futbal (hlavne zo strany hostí), takže odporúčame vsadiť na to, že nepadne gól – 2.10 v bet365 alebo skóruje iba jeden tím – 2.38 v Sportingbet.  

  • Padne menej ako 2.5 gólov – 2.00 v bet365  

Hamburg – Norimberg  

Hostia získali v prvých dvoch súbojoch proti Gladbachu a Freiburgu iba jeden bod, v nasledujúcich týždňoch ich čaká veľmi náročný program. Stretnú sa s Hamburgom, Leverkusenom, Stuttgartom, Frankfurtom, Schalke, St. Pauli, Wolfsburgom, Werderom, Kolínom a Bayernom Mníchov. Z týchto desiatich súbojov odohrajú iba štyri na domácom trávniku, proti Stuttgartu, Schalke, Wolfsburgu a Kolínu. Sľubne vyzerá iba domáca výhra s Kolínom. Je možné, že Norimberg bude mať po 12. kole na svojom konte iba 5 – 10 bodov. Hlavným cieľom klubu je vyhnúť sa vypadnutiu (úspechom by bolo aj 16. miesto znamenajúce účasť v baráži o Bundesligu). Vyzerá to však na dlhý pobyt klubu v najspodnejších priečkach tabuľky takmer počas celej sezóny. Koncom tohto ročníka ich program nevyzerá hrozivo, ak dokážu držať krok s ostatnými mužstvami tak majú dobrú šancu na záchranu.  

Hamburg hral v prvých dvoch kolách lepšie ako sa predpokladalo. Van Nistelrooy dal oba góly proti Schalke, skóroval aj vo Frankfurte, deväť minút pred koncom dostal svoj tím do vedenia. Otázkou je aké výkony bude Hamburg podávať v domácich súbojoch proti slabším súperom, ako sú Gladbach, Bochum, Hoffenheim, Hannover i Mainz. Všetky tieto tímy v minulej sezóne v Hamburgu bodovali, takže bude zaujímavé sledovať aký budú mať domáci hráči prístup v zápase s papierovo slabším súperom – Norimbergom. Dajú si domáci tentoraz väčší pozor alebo sa zopakuje vlaňajšia sezóna? Kurzy na výhru Hamburgu sú veľmi nízke. V poslednom vzájomnom stretnutí týchto dvoch súperov Hamburg doma zdolal Norimberg 4:0, čím ho poslal do baráže o Bundesligu. Kurz na domácich bol vtedy okolo 1.85. Tentoraz sa neočakáva, že padne veľa gólov, bude sa hrať zrejme zo zabezpečenej obrany.  

  • Buď riskantná stávka na menej ako 2.5 gólov – 2.43 v bet365 alebo radšej netipovať  


Hannover 96 vs Bayer Leverkusen  

Hannover mal skvelý štart v lige, obe svoje stretnutia vyhral 2:1. Porazením Frankfurtu i Schalke hráči dokázali, že budú v tejto sezóne silnejší v boji o záchranu.

Leverkusen mal taktiež úspešnú premiéru v novom ročníku, v Dortmunde vyhral 2:0. Po tomto triumfe však nasledovala hneď prehra (v minulej sezóne mužstvo neprehralo 24 súbojov v rade). Prehra s Gladbachom bola pre tím krutá, z defenzívy Leverkusenu urobil súper iba štatistov – v BayArene skóroval až šesťkrát. Ballack je zjavne bez formy, ako aj ďalší hráči, výnimku tvoria možno len Kiessling a Derdiyok. V Hannoveri bude teda Leverkusen pod obrovským tlakom. V minulej sezóne, počas spomínanej dlhej šnúry bez prehry, Bayer v Hannoveri iba remizoval 0:0. Kurzy na výhru hostí sú nízke, Leverkusen bude chcieť po ponižujúcej prehre s Gladbachom v AWD Arene vyhrať. 

  • Víťazstvo hostí – 2.00 v bet365   


Bayern Mníchov – Werder Brémy
 
Šláger 3. kola Bundesligy. Úradujúcemu majstrovi však bude aj v tomto dueli chýbať Arjen Robben. Podľa posledných vyšetrení utpel na MS v JAR v skutočnosti až dve zranenia kolennej šľachy (jedna z rán bola až 5 cm dlhá!), holandskí lekári vtedy mylne hovorili iba o jednom zranení. V tomto zápase možno nenastúpi ani útočník Werderu Pizzaro, v súboji s Kolínom si zranil stehno. Jeho účasť bude do poslednej chvíle otázna.
 
Bayern vo svojom domácom úvodnom zápase nad Wolfsburgom vyhral, Kaiserslauternu však na jeho ihrisku podľahol 0:2. Tomuto stretnutiu zrejme Mníchovčania nevenovali veľkú pozornosť, hoci mohli čakať, že proti tomuto súperovi to na jeho štadióne nebudú mať ľahké. Werder mal v lige zlý štart, s Hoffenheimom prehral šokujúco 1:4. Brémy sa však z prehry rýchlo spamätali, v ďalšom kole doma zdolali Kolín 4:2.

Miroslav Klose bol v poslednom čase za svoje výkony kritizovaný, strelecky sa uchytil až v nemeckom reprezentačnom drese. Strelil víťazný gól Belgičanom, proti Azerbajdžanu sa presadil dvakrát. Gólovo sa už dotiahol na historicky najlepšieho kanoniera Nemecka Gerda Mullera (68 gólov).

Prirodzene, Bayern bude v tomto súboji väčším favoritom, takéto šlágre sa však veľmi ťažko tipujú. Z posledných štyroch duelov týchto dvoch mužstiev, ktoré sa hrali v Mníchove, sa až tri skončili remízou 1:1. V zvyšnom jedom zápase vyhral Werder vysoko 5:2. Možno nadišiel čas pre Bayern, aby konečne Brémy porazil. Je možné, že uvidíme viac gólov ako zvyčajne. 

  • Padne viac ako 2.5 gólov – 1.45 v bet365
  • Padne viac ako 3.5 gólov (riskantné) – 2.25 v Bwin
  • Výhra domácich – 1.67 v bet365

 

 

 


Nedeľa


Mainz vs Kaiserslautern  

Ťažko predpovedateľný zápas medzi tímami, ktoré zatiaľ nestratili ani bod. Obe mužstvá sú dosť dobré v obrane (Mainz síce dostal vo Wolfsburgu tri góly, všetky však boli z kopačky skvelého Džeka), v útoku majú taktiež kvalitu. Ich hlavným cieľom je vyhnúť sa vypadnutiu, dokázali však, že môžu mať aj na viac. Zápasy medzi takýmito vyrovnanými súpermi s rovnakými ambíciami sú vždy pre divákov atraktívne, avšak pre tipujúcich veľmi nie.  

  • Netipovať  

1. FC Koln vs St. Pauli  

Ďalší duel medzi klubmi, ktoré budú hrať pravdepodobne o záchranu, hoci pred novou sezónou k nim prišli niektoré kvalitné posily. Lukas Podolski sa zdá byť pre Kolín užitočnejší ako bol v Bayerne, jeho spoluhráči však zatiaľ nepodávajú také výkony ako on. Tím prehral v oboch doterajších zápasoch. Treba však dodať, že prehrali na trávniku silného Werderu a doma proti Kaiserslauternu (v tomto zápase však hrali takmer celých 90 minút v oslabení o jedného hráča).

St. Pauli malo skvelý štart v lige, na štadióne vo Freiburgu vyhralo 3:1. V nasledujúcom domácom stretnutí však nepotvrdili tento cenný výsledok, s Hoffenheimom prehrali 0:1. Oba kluby budú chcieť v tomto zápase bodovať, môže sa to skončiť akokoľvek.  

  • Netipovať 

 


 

Čítajte tiež analýzy k ďalším európskym ligám
Corgoň liga (8. kolo)
Premier League (4. kolo)
Séria A (2. kolo)
1. Bundesliga (3. kolo)
Primera Division (2. kolo)