Main Content

Basketbal: Novým trénerom reprezentácie mužov je Miroslav Grznár

streda, 5. jún 2013 14:05 | Autor: TASR

Bratislava 5. júna (TASR) - Novým trénerom slovenskej basketbalovej reprezentácie mužov je Miroslav Grznár. Pre TASR to konštatoval prezident Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Jaroslav Janáč a dodal, že je o tom rozhodnuté už približne dva mesiace.

"Zostavili sme určitý rebríček, z ktorého nakoniec vzišiel ako nový tréner pán Grznár. Hlavným adeptom bol pán František Rón. Avšak vzhľadom na finančnú situáciu na SBA a náročný program, ktorý v poslednom čase mal, nereflektoval na tento post. Medzi nominovanými bol aj Ivan Kurilla, ktorý však vedie ,dvadsiatku' a tretí bol Miro, ktorý ponuku prijal," uviedol Janáč a dodal: "Grznár je už takmer dva mesiace zvolený, má aj menovací dekrét. Všetko je tak, ako má byť. Len sme to nedávali do médií. Neinformovali sme, lebo nám chýba tlačové oddelenie a veci s tým súvisiace. Sme poddimenzovaní a kapacitne nestíhame."

Grznár, v danom čase na rokovaní, sa v prvej reakcii pre TASR vyjadril len stručne: "Dostal som menovací dekrét od prezidenta a výkonný výbor to pravdepodobne schválil."

Mužov už o mesiac čaká príprava na predkvalifikáciu ME 2015.