Main Content

Tenis-RG: Kučová i Schmiedlová postúpili v Paríži do finále kvalifikácie (4)

štvrtok, 23. máj 2013 19:05 | Autor: TASR

Paríž 23. mája (TASR) - Slovenská tenistka Zuzana Kučová sa po veľkom boji dostala do finálového kola kvalifikácie druhého grandslamového podujatia roka Roland Garros v Paríži. V 2. kole eliminácie s dvanástou nasadenou Američankou Jessicou Pegulovou v treťom sete zmazala manko 1:4 i viacero mečbalov súperky a za 136 minút triumfovala 3:6, 6:2 a 8:6. V rozhodujúcom súboji o postup do hlavnej súťaže ju čaká ďalšia reprezentantka USA Irina Falconiová, nasadená ako číslo 21.

"Bol to výborný a zároveň náročný zápas. Bojovala som ako za starých čias," uviedla po dramatickom stretnutí pre TASR Kučová, ktorá bude koncom júna oslavovať 31. narodeniny. "Pri odvracaní mečbalov mi mysľou prebehlo, že toto je možno posledná loptička na grandslame, ale rýchlo som slzu utrela a súperka našťastie chybovala pri každom z nich."

Slovenskú enklávu v pavúku hlavnej súťaže má stále šancu rozšíriť aj Anna-Karolína Schmiedlová, ktorá v súboji 2. kola kvalifikácie proti japonskej súperke Kurumi Naraovej uspela v dvoch setoch 7:5 a 6:2. Vo finálovom kole sa stretne s Ruskou Allou Kudrjavcevovou.

Priamo v hlavnej súťaži Roland Garros budú hrať zo Sloveniek Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Jana Čepelová.

ženy - kvalifikácia, 2. kolo:

Zuzana Kučová (SR) - Jessica Pegulová (12-USA) 3:6, 6:2, 8:6, Anna-Karolína Schmiedlová (SR) - Kurumi Naraová (Jap.) 7:5, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 3. odseku o meno súperky Schmiedlovej.