Main Content

Rýchlostná kanoistika: Na Piešťanskú regatu kvalitná účasť z 19 krajín

štvrtok, 23. máj 2013 09:05 | Autor: TASR

Piešťany 22. mája (TASR) - Kvalitná účasť 300 pretekárov z 19 krajín sa od piatka do nedele (24.-26. mája) predstaví na najväčšom slovenskom mládežníckom podujatí - Medzinárodnej regate v rýchlostnej kanoistike v Piešťanoch. Podujatie je každoročnou prehliadkou mladých talentov z celého sveta, od 13-ročných až po pretekárov do 23 rokov.

"Štartovať bude takmer 300 pretekárov z 19 krajín. To je veľmi dobrá konkurencia, jedna z najlepších aká sa v Piešťanoch kedy zišla," citoval www.canoe.sk riaditeľa pretekov Borisa Bergendiho. "Máme tu Nemcov, Poliakov, Portugalcov, Kanaďanov a mnoho iných krajín, ktoré patria k svetovej špičke. Z exotických kanoistických krajín je to napríklad Hongkong či Izrael. Časový rozpis je prehľadný, každý deň dokončíme kompletne jednu trať, na programe sú olympijské i neolympijské disciplíny." V piatok sú od rána na programe rozjazdy, semifinále a finále na 500 m, v sobotu to isté na 1000 m a v nedeľu na 200 m.

Slovenskí juniorskí reprezentanti a pretekári do 23 rokov sa až na malé výnimky predstavia v plnej sile. Diváci uvidia v akcii napríklad aj účastníkov nedávnych Svetových pohárov v Szegede a v Račiciach – kanoistov Csabu Orosza, Adama Csenkeya a Krištofa Tótha, kajakárov Miroslava Zaťka či Simonu Šamkovú. Z mladších pretekárov sú to Jerguš Jacko, Tibor Linka, Denis Myšák a Filip Valo, ktorí spoločne tvoria už aj medzinárodne úspešný štvorkajak. "Pre všetkých našich pretekárov je to skvelá previerka otestovať sa v silnej konkurencii. Takých možností nemajú počas sezóny až tak veľa. Tréneri uvidia, ako je na tom naša nastupujúca generácia v porovnaní so svetom," uviedol Bergendi.