Main Content

Lyžovanie: Zuzulovú 10. júna schvália do FIS, na oslavu storočnice aj Čaplovič

streda, 22. máj 2013 16:05 | Autor: TASR

Bratislava 22. mája (TASR) - Už sto rokov má organizované lyžovanie na Slovensku a v sobotu si to súčasné hnutie pripomenie na galavečeri v Novom Smokovci. Pod končiarmi Vysokých Tatier vystúpia s príhovormi aj rezortný minister Dušan Čaplovič a šéf Slovenského olympijského výboru František Chmelár.

Podujatie sa začína o 19.00 a okolo 21.00 príde na rad slávnostné vyhlásenie ankety Lyžiar roka. Po vlaňajšom prekvapujúcom triumfe mladučkej Petry Vlhovej sa všeobecne očakáva korunovanie Veroniky Velez-Zuzulovej ako kráľovnej zimy.

Úspešná zjazdárska reprezentantka v uplynulej sezóne vyhrala dve súťaže Svetového pohára a celkovo skončila v slalomovom hodnotení na 3. mieste. Onedlho sa jej dostane ďalšieho ocenenia. Sekretariát Slovenskej lyžiarskej asociácie v stredu TASR potvrdil, že by ju Rada Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) na základe hlasovania účastníkov februárových alpských MS mala 10. júna v Dubrovniku schváliť do Komisie športovcov FIS. Spolu s ňou aj dvanásť ďalších pretekárov rôznych lyžiarskych odvetví.