Main Content

Motorizmus: Richard Gonda triumfoval na okruhu Algarve

nedeľa, 12. máj 2013 12:05 | Autor: TASR

Portimao 12. mája (TASR) - Slovenská hymna znela počas dekorovania víťazov v seriáli European F3 Open v portugalskom Portimao. Zaslúžil sa o to Banskobystričan Richard Gonda zo španielskeho tímu Drivex, ktorý vyhral pohárové hodnotenie triedy F308 na okruhu Algarve.

Skvelý Gondov víkend sa začal rodiť v sobotu, keď bol talentovaný Slovák najrýchlejší v hodnotení monopostov F308 v kvalifikácii. V samotných pretekoch dobre odštartoval a dokonca v priamych súbojoch zdolal niekoľko novších monopostov F312. Ku koncu pretekov už síce cítil opotrebovanie pneumatík, no formulu naďalej skvele ovládal a dokonca zlepšoval svoje časy na jedno kolo. Napokon preťal cieľovú čiaru na 9. mieste celkového poradia a bol suverénne najlepší v hodnotení F308. Po druhý raz tak dosiahol na stupne víťazov v tomto seriáli, v predchádzajúcom kole na francúzskom polygóne Paul Ricard na konci apríla bol v tejto kategórii na 3. mieste.

Slovenskú hymnu si Gonda poriadne užil. Výborný výsledok navyše dosiahol na okruhu, ktorý pred týmto víkendom vôbec nepoznal. "Stále sa len učím tento okruh, mám stále nevýhodu oproti súperom, ktorí tu tento týždeň testovali. Dosiahli sme fantastický výsledok, veď náš rozpočet je oproti iným značne poddimenzovaný. Ďakujem celému tímu Drivex so šéfom Miguelom Castrom za túto príležitosť. Som šťastný, že sa mi podarilo vyhrať preteky na takejto úrovni, ako vôbec prvému jazdcovi zo Slovenska. Na nedeľňajšiu druhú jazdu sa veľmi teším, chcem opäť útočiť na prvenstvo," uviedol talentovaný formulový pretekár.