Main Content

Džudo: Na ME slovenskí džudisti zatiaľ bez výraznejšieho prieniku

piatok, 26. apríl 2013 14:05 | Autor: TASR

Budapešť 26. apríla (TASR) - Druhým dňom pokračovali v budapeštianskej hale László Pappa 62. majstrovstvá Európy v džude. V piatok už na tatami vstúpili aj Slováci a z trojice ani jeden nevynikol.

Jediný víťazný zápas si zapísal v -81 Matúš Milichovský, keď si poradil na ippon už v 75. sekunde s Rakúšanom Marcelom Ottom. Zdalo sa, že by mohol prejsť aj ďalej, pretože v 2. kole Lotyš Konstantis Ovčinnikov veľké obavy nevzbudzoval. Stal sa však opak, Lotyš najskôr získal juko, prinútil Milichovského k výraznejšej aktivite, z ktorej pramenila aj chyba. Ovčinnikovs nasadil držanie a 55 sekúnd pred koncom zvíťazil na ippon.

Hrdinsky sa držal v rovnakej hmotnosti do 81 kg Marián Benkóczky. Proti jasnému favoritovi Gruzíncovi Levanovi Ciklaurimu si zvolil účinnú taktiku, súpera do ničoho nepustil a dokonca 45 sekúnd pred koncom získal z kontrachvatu waza-ari. Do uplynutia normálneho času chýbali už len sekundy, keď Gruzínec vyrovnal a v predĺžení po siedmich sekundách rozhodol na ippon o svojom víťazstve.

Ivana Komlóšiová v -63 kg odolávala favorizovanej Rakúšanke Hilde Drexlerovej až do nastaveného času. Dovtedy to bol úplne vyrovnaný súboj, s nedotiahnutými chvatmi, až potom sa podarilo Rakúšanke získať v 27. sekunde juko a slovenskú džudistku vyradiť.

Bilanciu slovenskej výpravy na ME uzavrie v sobotu v -90 Milan Randl.