Main Content

Volejbal: Peter Michalovič ústrednou postavou Ostravy v boji o titul

piatok, 26. apríl 2013 11:05 | Autor: TASR

Ostrava 26. apríla (TASR) - Stodvadsaťpäť bodov (31, 30, 36, 28) nazbieral slovenský volejbalista Peter Michalovič v štyroch finálových zápasoch play off českej extraligy. Aj jeho zásluhou tak Ostrava vedie nad favorizovanými Českými Budějovicami 3:1 na zápasy a už iba jeden krok ju delí od senzačného zisku majstrovského titulu. Prvú možnosť na jeho potvrdenie budú mať už v sobotu na juhu Čiech. "Pôjdeme do toho ostro," cituje český Sport Michaloviča. Aj pre neho samého je účinkovanie Ostravy v play off prekvapením. "Ani náš najväčší fanúšik asi nerátal s tým, že sa dostaneme až do finále. Tým viac, že v ňom budeme hrať proti Budějoviciam s veľkou šancou na titul," s úsmevom konštatoval slovenský legionár a pokračoval: "Po štvrťfinále som sa bavil s našim blokárom Tomášom Širokým, že v semifinále s Libercom, ktorý vyhral základnú časť, budeme trocha šetriť so silami. Aby sme ich mali viac na boj o bronz proti Příbramu. A my nakoniec hráme finále a máme šancu na zlato! To je paráda."

Podľa neho je ich play offové účinkovanie výsledkom psychickej pohody. "Povzbudilo nás štvrťfinále so Zlínom a semifinále s Libercom nám dodalo ešte viac sebavedomia. Držíme spolu, sme dobrý kolektív a máme natrénované."

Ak by v sobotu v Českých Budějoviciach vyhrali, bol by to jeho posledný zápas v drese Ostravy. "Bol som tu štyri roky a je potrebné urobiť volejbalovú zmenu, skúsiť vyšší level," tvrdí Peter Michalovič a dodáva. "Vysnený angažmán nemám, ale postupne by som sa rád dopracoval do nejakej z kvalitnejších líg, ako je ruská, talianska alebo poľská. Nejaký kvalitný klub, hrať Ligu majstrov, byť v centre vrcholového volejbalu. Niečo sa už rysuje, trh je rozbehnutý, ale ja sa teraz sústredím hlavne na finále."

Aj preto túži, aby to bola rozlúčka víťazná, majstrovská. "To by bolo krásne. Keby sa to podarilo, všetci by sme si to náramne užili. Bolo by to ideálne ukončenie, chcem sa rozlúčiť s titulom," uzavrel Peter Michalovič.

O jeho nespornom prínose pre mužstvo jasne hovoria i slová trénera Zdeňka Šmejkala. "Petrov prínos pre náš tím je celkom zásadný a kľúčový. Hráme kolektívne, každý má svoju úlohu, ale Peter útočne vyčnieva."