Main Content

Hokej: Generálnym manažérom zbornej na ZOH v Soči Alexej Kasatonov

streda, 24. apríl 2013 18:30 | Autor: TASR

Moskva 24. apríla (TASR) - Bývalý úspešný obranca sopvietskej zbornej Alexej Kasatonov sa v stredu dočkal menovania na post generálneho manažéra ruskej hokejovej reprezentácie na ZOH 2014 v Soči. Päťdesiatriročný Kasatonov má na konte dve zlaté olympijské medaily z rokov 1984 a 1988 a päť titulov majstra sveta.

"Všetci veľmi dobre vieme, čo olympiáda znamená. Aký záujem je o ňu na celom svete. V hokeji je na tej najvyššej úrovni a ja som jednoducho nemohol odmietnuť túto ponuku. Mojou prácou bude rozprávať s hráčmi, vrátane tých z NHL, ale posledné slovo bude mať vždy hlavný tréner," citovala bývalého hráča New Jersey Devils agentúra Reuters. Hlavným koučom zbornej bude Zinetula Biľaletdinov.

Kasatonovo menovanie potvrdil oficiálny web Ruskej hokejovej federácie (www.fhr.ru). Rusi sa budú snažiť získať vo februári v domácom prostredí vytúžené zlato, naposledy ho získali v roku 1992.

Kasatonov, ktorý ukončil kariéru v roku 1996, bol spolu s defenzívnym partnerom Viačeslavom Fetisovom a útočníkmi Vladimirom Krutovom, Igorom Larionovom a Sergejom Makarovom členom legendárnej päťky CSKA. V NHL si tri sezóny zahral v drese Devils (1991-1993) a krátko pôsobil aj v kluboch Anaheim Mighty Ducks, St. Louis Blues a Boston Bruins.