Main Content

Duatlon-ME: Kuriačková a Fašungová triumfovali na európskom šampionáte (2)

nedeľa, 21. apríl 2013 20:30 | Autor: TASR

Horst 21. apríla (TASR) - Dve zlaté medaily vybojovali slovenskí reprezentanti na ME v duatlone v holandskom Horste. Ivana Kuriačková zvíťazila medzi juniorkami a Petra Fašungová triumfovala v kategórii do 23 rokov.

"Peťa v poslednom kole dostala defekt na bicykli, nebyť toho bola by ešte lepšia aj v absolútnom poradí žien," cituje oficiálna stránka Slovenskej triatlonovej únie osobného trénera Fašungovej Viktora Bielika.

Medzi juniorkami zvládla trať kombinovanú z behu a cyklistiky najlepšie Ivana Kuriačková. Jej mama a trénerka v jednej osobe Marika Kuriačková pre stránku triathlon.sk uviedla: "Po prvom behu na čele do depa dobehlo kvarteto pretekárok, medzi ktorými bola aj Ivana. Na bicykli ich dorazila dvojica a táto šestica dojazdila až do depa. Záver bol dramatický, Ivana to ale zvládla a dobehla si pre zlatú medailu."

"Je to pre nás šokujúca a zároveň veľmi potešiteľná správa," konštatoval pre TASR prezident Slovenskej triatlonovej únie Jozef Jurášek. "Tajne som dúfal v zisk nejakej medaily, ale o dvoch zlatých som ani vo sne nerozmýšľal. Obe naše dievčatá ukázali, že majú výbornú formu a veľmi nás potešili. Ivana Kuriačková sa presadila v silnej konkurencii a už sa pri jej fazóne tešíme na blížiace sa ME v triatlone."

Doteraz jedinú zlatú medailu z ME v duatlone malo Slovensko zásluhou Martina Urbanovského, ktorý v gréckom Serrese v roku 2008 triumfoval v kategórii do 23 rokov.

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná po oficiálnom potvrdení zlatých medailí a rozšírená o 5. odsek