Main Content

Box: Tomi Kid Kovács sa s Maďarom Régim stretne 18. mája v Kecskeméte

štvrtok, 18. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

Bratislava 18. apríla (TASR) - Súperom slovenského profiboxera Tomiho "Kida" Kovácsa v májovom zápase napokon predsa bude maďarský reprezentant Daniel Régi. Ten v marci odvolal pôvodný termín duelu, ten sa však napokon uskutoční v sobotu 18. mája v maďarskom meste Kecskemét.

Dániel Régi s priaznivou bilanciou: 16 víťazstiev - 8 prehier, pôsobí v profesionálnom ringu od roku 2008. V roku 2005 sa stal majstrom Maďarska v strednej váhe. V marci 2013 mal nastúpiť proti Kovácsovi v maďarskom meste Szentes, no zo zdravotných dôvodov odstúpil zo zápasu a vystriedal ho domáci pästiar Péter Vécsei. Ten podľahol slovenskému reprezentantovi po technickom K.O. v piatom kole a Tomi "Kid" Kovács si pripísal na svoje konto 22. víťazstvo v profiringu.

Z víťazstiev sa Kovács teší aj zo strany svojich zverencov. "Tento víkend predviedla naša výprava na majstrovstvách Slovenska skvelé výkony. Chlapci doslova excelovali, keďže z piatich borcov každý priniesol medailu. Prvé miesto získali Ladislav Valkár, Filip Mészáros a Lukáš Ševčík. So striebra sa teší Adam Kosnáč aj Andrej Cseme. Som na chlapcov patrične hrdý a tieto úspechy nás navzájom motivujú k ďalším víťaztvám," uviedol v tlačovej správe Kovács, ktorý tento týždeň začal v rámci tréningov s prípravnou fázou, s ktorou mu opäť napomáha tímový kolega a sparingpartner Faur Csaba.