Main Content

Futbal-MS-kval.: FIFA vyšetruje údajný úder Saureza do tváre Jaru z Chile

piatok, 12. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

Montevideo 12. apríla (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) vyšetruje uruguajského útočníka Luisa Suareza, ktorý údajne udrel do tváre obrancu Chile Gonzala Jaru počas nedávneho zápasu kvalifikácie MS 2014. Informovala o tom agentúra Reuters.

"FIFA otvorila konanie proti Suarezovi," informoval prezident Uruguajskej futbalovej asociácie (AUF) Sebastian Bauza. "Naši právnici sa práve zaoberajú touto záležitosťou. AUF sa môže k celej záležitosti vyjadriť do 17. apríla."

Argentínsky rozhodca Nestor Pitana nepostrehol incident vo vnútri šestnástky, keď sa obaja hráči vzájomne strkali pred exekúciou rohového kopu. V samotnom stretnutí v Santiagu z 26. marca vyhralo domáce Chile 2:0.

Podľa uruguajských médií spoluhráč Slováka Martina Škrtela z FC Liverpool len reagoval na správanie sa obrancu Nottinhgamu Forest Jaru, ktorý Suareza údajne najskôr schmatol za genitálie.

Suarez, ktorý dal v tomto kvalifikačnom cykle už osem gólov, dostal za iný incident v spomínanom stretnutí žltú kartu, takže nebude určite hrať 11. júna proti Venezuele. Suarez dostal žltú kartu aj v septembrovom dueli v Montevideu z Ekvádorom (1:1).