Main Content

Lyžovanie: Mladší brat Bodeho Millera zomrel, príčinu smrti vyšetrujú

utorok, 9. apríl 2013 16:30 | Autor: TASR

Mammoth Lakes 9. apríla (TASR) - Snoubordistu Chelonea Millera, mladšieho brata známeho amerického zjazdára Bodeho Millera, našli v nedeľu mŕtveho v oblasti Mammoth Lakes v Kalifornii. Mal 29 rokov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na policajné zdroje.

Smrť Millera potvrdil v pondelok úrad okresného šerifa v Mono County. Príčina je predmetom vyšetrovania, podľa polície ale pravdepodobne nešlo o násilný trestný čin. V nedeľu pred polnocou dostal úrad šerifa oznámenie o bezvládnom tele muža v jeho dodávke. Záchranári po príchode na miesto konštatovali smrť.

Chelone Miller sa usiloval o vybojovanie si účasti v americkom tíme na ZOH 2014 v Soči v snoubordkrose. Na Veľkej cene USA nedávno v Utahu obsadil štvrté miesto. Okrem súťaženia spolupracoval aj so známym producentom filmov z prostredia zimných športov Warrenom Millerom.

"Chelone Miller bol ambicióznym špičkovým športovcom, ktorý v minulej sezóne ukázal v snoubordkrose veľký pokrok. Sme správou o jeho smrti hlboko zarmútení," vyhlásil šéf Americkej asociácie lyžovania a snoubordingu Bill Marolt.

Jeho brat Bode Miller je päťnásobným olympijským medailistom v alpskom lyžovaní. Pre zotavovanie sa zo zranenia kolena vynechal uplynulú sezónu Svetového pohára.