Main Content

Atletika: Pistorius pozvánku na ostravskú Zlatú tretru nedostane

utorok, 9. apríl 2013 15:30 | Autor: TASR

Ostrava 9. apríla (TASR) - Juhoafrický paralympionik Oscar Pistorius v tomto roku pozvanie na tradičný kvalitne obsadený míting Zlatá tretra v Ostrave nedostane. Neúčasť atléta obvineného z vraždy svojej priateľky Reevy Steenkampovej pre portál isport.cz potvrdil slovenský manažér podujatia Alfonz Juck.

"Rozhodli sme sa, že s ohľadom na to, čo sa stalo, Pistorius na Zlatej tretre štartovať nebude," cituje Jucka isport.cz. "Rozhodli sme sa to uzavrieť. V rámci celého organizačného tímu Zlatej tretry to bolo rozhodnutie jednoznačné, viac to komentovať nebudeme."

Pistorius štartoval v Ostrave v uplynulých dvoch ročníkoch a s hendikepovaným športovcom boli organizátori predbežne dohodnutí aj v tomto roku.

Po zmiernení podmienok kaucie dostal Juhoafričan od súdu povolenie vycestovať do zahraničia a štartovať na atletických mítingoch. Dvadsaťšesťročný účastník OH v Londýne, ktorý má od detstva amputované obe dolné končatiny, už nemusí viac predkladať správy policajným úradníkom o svojom pohybe. Pistoriusa po tragickom februárovom incidente prepustili na kauciu, súdne pojednávanie s ním pokračuje 4. júna.

Už 52. ročník Zlatej tretry je v tomto roku na programe 27. júna. Účasť v Ostrave najnovšie potvrdili olympijský víťaz v skoku o žrdi Francúz Renaud Lavillenie i zlatý medailista z Londýna v behu na 400 m Kirani James z Granady.