Main Content

Elitná zostava semifinále KHL podľa Sport7.sk

utorok, 9. apríl 2013 09:11 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava semifinále KHL podľa Sport7.sk
Elitná zostava semifinále KHL podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

V čase keď sa v Rusku už bojuje o Gagarinov pohár vám prinášame náš pohľad na semifinálové súboje. Pozrite si elitnú zostavu finálových bojov v konferenciach podľa Sport7.sk.

Brankár

Michael Garnett (Traktor Čeľabinsk) Bilancia: 7 odchytaných zápasov, 4 víťazstvá, 222 úspešných zákrokov, 15 inkasovaných gólov, 2,1 inkasovaných gólov na zápas, 1 shutout, 93,6% úspešnosť zásahov

30-ročný kanadský gólman sa opäť objavuje v bránkovisku našej Elitnej zostavy. Tentoraz sa o to pričinil svojimi fantastickými výkonmi proti Kazani, keď svojmu tímu pomohol zvrátiť semifinálovú sériu  z 3:1 na 3:4. Gólman, ktorý bol draftovaný v roku 2001 Atlantou Thrashers (súčasný Winnipeg Jets) sa objavil v bráne vo všetkých semifinálových súbojoch, a azda najvydarenejší bol tretí zápas, keď 39 zákrokmi pomohol svojmu tímu zvíťaziť 1:0 a pripísal si shutout. Fantastický duel prežil aj v piatom stretnutí, keď mal Traktor nôž na krku, no Garnett doviedol svoj tím 41 úspešnými zákrokmi k víťazstvu a naštartoval tak parádny obrat Traktora.

Obrancovia

Kevin Dallman (SKA Petrohrad) Bilancia: 2+3

Skúsený bek patrí celú sezónu medzi najlepších bekov ruskej nadnárodnej súťaže, čo potvrdil aj v semifinále KHL. Odohral svoj veľmi vysoký štandard, no ani to nestačilo na to, aby so svojím celkom postúpil do finále. 32-ročný bek najprv jednu asistenciu získal v druhom dueli proti moskovskému Dynamu a bod za prihrávku zaznamenal aj v Moskve, no jeho tím prehral 4:2. Najvydarenejší duel odohral Dallman v štvrtom súboji finále Východnej konferencie, keď si pripísal bilanciu 2+1 a jeho tím zvíťazil na ľade obhajcu Gagarinovho pohára 6:2.

Deron Quint (Traktor Čeľabinsk) Bilancia: 0+4

Obranca, ktorý odohral v NHL 463 duelov patrí medzi základné defenzívne piliere Traktora. Na ľade v play-off trávi v priemere 25 minút a 50 sekúnd a aj táto štatistika hovorí jasnou rečou – Quint je pre Čeľabinsk nenahraditeľný. 37-ročný skúsený zadák prvýkrát v semifinále bodoval v štvrtom dueli, keď dvomi asistenciami nedokázal zabrániť domácej prehre 5:6 s Kazaňou. Bod za prihrávku si do štatistík pripísal aj v piatom a rozhodujúcom siedmom stretnutí.

Útočníci


Viktor Tichonov (SKA Petrohrad)
Bilancia: 3+3

24-ročnému útočníkovi dlhodobo patrí primát najproduktívnejšieho hokejistu KHL v play-off. Svoje ofenzívne schopnosti potvrdil aj v semifinálovom súboji proti moskovskému Dynamu. Prežil tri dvojbodové večery, keď zhodne bilanciu 1+1 zaznamenal v druhom, treťom a piatom stretnutí finále Západnej konferencie.

Jan Bulis (Traktor Čeľabinsk) Bilancia: 5+1

Skúsený 35-ročný veterán zatienil v semifinále svojich spoluhráčov ako Jevgenij Kuznecov, Andrej Kosticyn či Petri Kontiola od ktorých sa čakalo, že budú hlavnými ťahúňmi tímu. Hokejista so skúsenosťami z NHL z vyše 500 zápasov vsietil v siedmich zápasoch skvelých päť gólov, keď sa strelecky presadil v druhom, štvrtom (2 góly), piatom a šiestom stretnutí. Spoločne so svojím krajanom Marekom Kvapilom, s ktorým si skríži hokejky vo finále KHL, sa stal najlepším strelcom semifinále.

Marek Kvapil (Dynamo Moskva) Bilancia: 5+1

Podobne ako Bulis aj Kvapil pôsobil v zámorí, no jemu kariéra v NHL nevyšla, a už piatu sezónu pôsobí v Európe. Hokejista, ktorý ako 28-ročný útočník je v najlepších rokoch patril medzi najväčšie ofenzívne zbrane svojho celku v boji o finále proti SKA Petrohrad. Prvý presný zásah v sérii vsietil v druhom meraní síl, keď svojmu tímu pomohol zvíťaziť na ľade SKA 4:2, pokračoval v treťom dueli, keď zaznamenal asistenciu a ďalší gól pridal v štvrtom stretnutí, v ktorom jedným gólom zmiernil vysokú prehru 2:6. Najlepší duel odohral český forward v rozhodujúcom šiestom zápase, keď hattrickom zabezpečil Dynamu víťazstvo 5:1 a poslal svoj tím do finále.