Main Content

Hádzaná: Tréner Slovákov Dávid riešil pred Lotyšskom problémy s kádrom

pondelok, 1. apríl 2013 15:30 | Autor: TASR

Trnava 1. apríla (TASR) - V kompletnom zložení sa od pondelka v Trnave pripravujú slovenskí hádzanárski reprezentanti pred tohtotýždňovým dvojzápasom 4. kvalifikačnej skupiny o postup na ME 2014 proti Lotyšsku. Slováci sa najskôr v stredu predstavia na palubovke súpera v Dobele, odvetu odohrajú v nedeľu v Považskej Bystrici. Ani jeden z tímov zatiaľ nemá na konte ani bod, tabuľke kraľujú s dvoma víťazstvami Maďarsko a Chorvátsko.

Kouč Peter Dávid musel pred pokračovaním kvalifikácie riešiť výrazné personálne problémy. Z pôvodnej nominácie mu pre zranenia a chorobu vypadlo postupne až sedem hráčov - Peter Kukučka, František Šulc, Peter Dudáš, Tomáš Mažár, Michal Kopčo, Csaba Szücs ml. a napokon aj chorý Oliver Rábek. Po nedeľňajšom zraze sa preto tréner rozhodol dodatočne povolať Domika Kroka z Tatrana Prešov. "Tím máme prakticky novovytvorený, vypadlo nám veľa hráčov a tak sme to napokon zložili ako sa dalo," povedal pre TASR tréner Dávid.

V pondelok už v Trnave absolvovala tréning kompletná šestnástka hráčov. "Musíme sa prispôsobiť situácii, vypadli nám z tímu vážne opory a tak nacvičujeme nové kombinácie. Najmä v Lotyšsku nás nečaká žiadny ľahký zápas. Súper má v kádri viacero silných legionárov a nastúpi proti nám prakticky v kompletnom zložení. Keď chceme uspieť, musíme podať maximálny výkon - v obrane i útoku," dodal pred utorňajším odletom do Lotyšska kouč slovenských hádzanárov.

Aktualizovaná nominácia hádzanárov Slovenska na kvalifikačné zápasy ME 2014 proti Lotyšsku:

brankári: Richard Štochl (Čechovski Medvedi), Teodor Paul (FTC-Pler Budapesť)

hráči: Maratin Mazák (FTC-Pler Budapešť), Martin Stráňovský (FC Barcelona), Tomáš Urban (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Patrik Hruščák (HC winLand Michalovce), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Gabriel Vadkerti (Csurgoi KK), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Vladimír Guzy (Tatran Prešov), Daniel Valo (HSG Wetzlar), Pavol Polakovič (Maccabi Rishon Le-zion), Ivan Kucharik (ŠKP Bratislava), Martin Slaninka (ŠKP Bratislava), Dominik Krok (Tatran Prešov)