Main Content

Kto pôjde do playoff NBA? Lakers, Dallas alebo Utah?

piatok, 29. marec 2013 11:53 | Autor: Viktor Štefaňák

Kto pôjde do playoff NBA? Lakers, Dallas alebo Utah?
Kto pôjde do playoff NBA? Lakers, Dallas alebo Utah? | zdroj: foto TASR

Ani sme sa nenazdali a základná časť NBA sa pomaly blíži ku koncu. Tímom ostáva niečo okolo desať zápasov a väčšina už vie, či si v playoff zahrá alebo nie.

Na Východe je situácia takmer jasná. Ôsme Milwaukee si dnešným víťazstvom nad Los Angeles Lakers opäť utvrdilo svoju pozíciu a deviata Philadelphia už ani zázrakom na vyraďovačku nedosiahne. Zaujímavejšia situácia je v Západnej konferencii, kde o posledné miesto bude ešte tuhý boj.

Golden State Warriors aj Houston Rockets majú relatívne slušný náskok pred Los Angeles Lakers. No tu to začína byť zaujímavé. Lakers sú aktuálne ôsmy, pol zápasu pred Utah Jazz a jeden a pol zápasu pred Dallasom Mavericks. Lakers začali sezónu tragicky, ale potom vďaka životnej forme Kobeho Bryanta vystúpali až na postupovú pozíciu. Utah hrá nenápadný basketbal a v podstate celú sezónu sa udržuje na hranici postupu a nepostupu. Akurát s tým rozdielom, že od Zápasu hviezd prehrali 12 z 15 zápasov. Dallas podával celý ročník nevyrovnané výkony, no po príchode Dirka Nowitzkiho išiel s výkonovou krivkou hore. Zároveň prijali tímovú stávku, že kým sa nedostanú na 50 % bilanciu, tak sa nebudú holiť. Dnes v noci sa im to nepodarilo a tak musia znovu vyhrať aspoň dva zápasy v rade.

Pozrime sa teda na posledné vystúpenia týchto troch tímov v základnej časti. Napíšte do komentáru pod článkom koho favorizujete na poslednú postupovú ôsmu priečku.

Los Angeles Lakers:
bilancia 37-36
Zostávajúce domáce zápasy: 6 (23-12)
Zostávajúce zápasy vonku: 3 (14-24)
Proti playoff tímom: 5
Dôležité zápasy: vs. Dallas, vs. Memphis, vs. LA Clippers, vs. Blazers

Utah Jazz: bilancia  36-36

Zostávajúce domáce zápasy: 6 (26-9)
Zostávajúce zápasy vonku: 4 (10-27)
Proti playoff tímom: 5
Dôležité zápasy: vs. Portland, vs. Denver, vs. GSW, vs. OKC

Dallas Mavericks
: bilancia 35-37
Zostávajúce domáce zápasy: 5 (21-15)
Zostávajúce zápasy vonku: 5 (14-22)
Proti playoff tímom: 5
Dôležité zápasy: vs. Lakers, vs. Denver, vs. Portland