Main Content

Mami neprehralo už 24 zápasov. Kedy malo najviac na mále?

piatok, 22. marec 2013 11:43 | Autor: Viktor Štefaňák

Mami neprehralo už 24 zápasov. Kedy malo najviac na mále?
Mami neprehralo už 24 zápasov. Kedy malo najviac na mále? | zdroj: foto TASR

Pripravené v spolupráci s webom www.ballers.sk - Miami Heat ťahajú obdivuhodnú šnúru bez prehry, druhú najdlhšiu v histórii NBA. Aktuálne sú na čísle 24 zápasov bez prehry. Ponúkneme Vám zoznam zápasov, ktoré ju mohli už dávno prerušiť, no Heat to vždy otočili a zachránili vo svoj prospech.

2. zápas vs Bobcats
Miami Heat na domácej ploche hostili Charlotte a ani zďaleka to nebola prechádzka ružovou záhradou. Stretnutie bolo vyrovnané celý čas a v štvrtej štvrtine Bobcats dokonca viedli. Heat potom zapli a vývoj otočili, aj keď dve minúty pred koncom viedli len o dva body. No potom postupne Bosh, aj James dali dôležité koše a Heat si ustrážili výhru 99:94.

11. zápas vs Cavs
Miami prehrávalo doma zhruba päť minút pred koncom po trojke CJ Milesa o 8 bodov. No potom to do rúk zobral kapitán Heat Dwayne Wade a piatimi košmi a dôležitým ziskom v obrane otočil zápas, ktorý Heat vyhral nad Clevelandom o štyri body 109:105.

13. zápas vs Memphis
Rival zo západnej konferencie, s ktorým Heat majú posledné dve sezóny za každým problémy. Dve minúty pred koncom svietil na ukazovateli nerozhodný stav, no Chris Bosh to zobral na seba a strelil kôš s faulom. Grizzlies sa ešte vrátili do zápasu a po koši gasola prehrávali len o bod, lenže 25 sekúnd pred koncom dal James rozhodujúcu trojku a potvrdil domáce víťazstvo Heat 98:91.

14. zápas vs NY Knicks
Hneď nasledujúci zápas Heat hrali v mekke basketbalu Madison Square Garden a chceli vyrovnať klubový rekord 14 zápasov v rade. Až do štvrtej štvrtiny prehrávali aj o viac ako desať bodov, no zápas vyrovnali. V poslednej štvrtine sa skóre hýbalo na jednu aj druhú stranu, no posledné dve minúty patrili Heat a Jamesovi. Rozhodujúcim ziskom 26 sekúnd pred koncom upravil na konečných 93:99.

16. zápas vs Magic
Zápas vo floridskom derby priniesol nečakanú drámu. Miami hralo proti slabému Orlandu, ktoré ale 1:36 pred koncom viedlo po koši Nelsona o 3 body. Po pár šestkách na oboch stranách Heat prehrávali stále o jeden bod 10 sekúnd do konca. Loptu si po timeoute zobral do rúk LeBron James a 3 sekundy pred koncom nájazdom otočil na 97:96.

20. zápas vs Sixers
Vo Philadelphii sa Heat pokúšali vyhrať svoj 20 zápas v rade. Celý čas viedli zhruba o päť desať bodov, no päť minút pred koncom zápasu Sixers nečakane získali vedenie o tri body. Po košoch na oboch stranách Heat vyhrávali 30 sekúnd pred koncom o bod a Wade doťukol loptu do koša a posunul rozdiel na tri body. Haws potom nedal čistý nájazd, keď mu lopta smolne vypadla z koša a Heat uhájili výhru 94:98.

23. zápas vs Celtics
Pred piatimi rokmi práve Celtics zmazali víťaznú šnúru Houston Rockets a zastavili ju na čísle 22. Teraz chceli to isté dokázať aj proti Heat, ktorých v sezóne doma už zdolali. Ako vždy vyrovnaný zápas medzi satými známymi priniesol množstvo zmien skóre na oboch stranách. 2:40 pred koncom trojkou poslal Heat do vedenia Chalmers, no hneď z protiútoku dal Bradley trojku a zobral vedenie na stranu Celtics. Minútu pred koncom James vyrovnal a 10 sekúnd pred koncom strelou z piatich metrov strhol vedenie na stranu Heat. Boston mal k dispozícii ešte dve strely na otočenie, no nestalo sa a Miami nakoniec vyhrali 103:105.

24. zápas vs Cavs
Problémový tím, bývalý tím LeBrona Jamesa a skoro prerušenie veľkej série. Cleveland začal vo veľkom štýle a v tretej štvrtine viedol už o 27 bodov! Lenže potom obhajca titulu zapol a pred začiatkom poslednej časti Cavs viedli už len o šesť! V poslednej časti to bola šou LeBrona Jamesa, ktorý zaznamenal druhý triple-double počas víťaznej šnúry. Cavs sa ešte pokúsili o zázrak, no záverečná trojka im nevyšla a Heat vyhral znovu 95:98.

Najbližšie čakajú Heat na súpera z Detroitu a ťažko povedať, či je v silách Pistons zastaviť rozbehnutý vlak z Floridy. Podľa postavenia v tabuľke je všetko jasné, no rozhodne s aaž na ihrisku a Heat by sa možno už aj unavilo, keby séria skončila. Ale ako poznáme LeBrona Jamesa, ten chce všetky rekordy a prekonávať najvyššie ciele. Až sa natíska povedať, že Miami prehrajú len cez jeho mŕtvolu.