Main Content

Liverpool vyhral, ale stačiť to zrejme nebude: Klopp sa titulom v Premier League nerozlúči

nedeľa, 5. máj 2024 20:07 | Autor: TASR

Liverpool FC
Liverpool FC | zdroj: TASR

Futbalisti FC Liverpool s najväčšou pravdepodobnosťou nezískajú majstrovskú trofej v anglickej Premier League.

V nedeľnom dueli 36. kola síce triumfovali nad Tottenhamom 4:2, no dve kolá pred koncom sezóny figurujú na tretej priečke tabuľky s päťbodovým mankom na vedúci Arsenal. Obhajca titulu Manchester City je o bod druhý a oproti londýnskemu tímu i Liverpoolu má jeden zápas k dobru.

Zverenci trénera Jürgena Kloppa výrazne dominovali v prvom polčase, keď sa presadili Mohamed Salah a Andrew Robertson. Vo vysokom tempe pokračovali aj po zmene strán, v 50. minúte vsietil gól Cody Gakpo a o pár minút neskôr pridal štvrtý zásah Harvey Elliott.

Tottenham ešte znížil po góloch Richarlisona a Heung-Min Sona, no kontaktný gól, ktorý by mohol zdramatizovať záver zápasu, už nepridal. V ďalšom stretnutí Chelsea deklasovala West Ham 5:0, dvoma gólmi k tomu dopomohol senegalský útočník Nicolas Jackson.

"The Blues" sa tak v tabuľke posunuli na siedme miesto pred Manchester United, na šiestu priečku zabezpečujúcu účasť v Európskej konferenčnej lige im chýbajú dva body. Štvrtá Aston Villa prehrala v Brightone 0:1, o triumfe domácich rozhodol v 87. minúte útočník Joao Pedro. Brazílčan pritom len dve minúty pred zásahom nepremenil pokutový kop.