Main Content

Analýzy 1. kola španielskej Primera Division: Víkendový program

sobota, 28. august 2010 12:30 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 1. kola španielskej Primera Division: Víkendový program
Analýzy 1. kola španielskej Primera Division: Víkendový program | zdroj: SITA

Primera Division štatuje novým ročníkom, v ktorom sa očakáva už tradičný súboj Barcelony a Realu o kráľa Španielska.

Levante UD - Sevilla FC, sobota

 

Určite nie je dobré staviť všetko na jednu kartu, najmä ak sa vám to v minulosti už vypomstilo, no neskúsiť kurz na hostí v tomto zápase by bola škoda.

Nováčik z Levante určite svojím postupom medzi elitu mnohých prekvapil, no udržať sa v Primera Divison bude minimálne rovnako ťažké. Hneď v prvom zápase natrafia Granotes na favorita zo Seville.

O Andalúzanoch sa v posledných týždňoch veľa popísalo, čo z veľkej časti aj vysvetľuje kurzy na ich výhru v tomto zápase. Vrcholom týchto udalostí bolo vypadnutie z Ligy majstrov proti Brage, ktorá tak v najprestížnejšej súťaži zažije svoj debut. Následne sa pod trénerom Seville Antoniom Alvarezom začala triasť stolička a ak nauspeje ani v tomto zápase, mohol by z nej veľmi rýchlo spadnúť. Možno to teda nie je najvhodnejší čas tipovať Sevillu, no potenciál na porazenie nováčika má určite. Preto tip na hostí aj skúsime.

 

Náš tip/y: SEvilla (kurz 2,10)

 

RCD Mallorca - Real Madrid, sobota

 

José Mourinho začne napĺňať svoje poslanie v Madride cestou na San Moix, kde sa jeho tím stretne s Real Mallorcou. A Biely balet by v tomto zápase nemal mať žiaden problém získať všetky tri body.

Mallorca cez leto nestratila len opory svojho tímu ako Aduriz, Suarez či Valero, ale aj skúseného kouča Gregoriho Manzana. Pre Los Bermellones tak bude mimoriadne ťažké zopakovať úspšnú sezónu. Na radosti im nepridá ani to, že im UEFA odobrala miestenku v Európskej lige kvôli zlej finančnej situácii v klube.

Mourinho, ako zvyčajne, toho cez prázdniny veľa narozprával, pourážal kade-koho a spravil vyhlásenia, ktoré sa mu môžu veľmi rýchlo vrátiť. No jeho genialita a schopnosť viesť akékoľvek mužstvo, prístup k hráčom i taktické plány na veľké zápasy z neho robia jedinečnú postavu súčasného futbalu.

Zmeny v Reale sa dajú čakať aj v základnej zostave, teda aspoň ak máme na mysli rozostavenie hráčov. Cristiano Ronaldo by sa po rokoch mal vrátiť k tomu, čo hrával v United. Dostane tak ako podhrotový útočník viac priestoru na tvorivosť, z ktorej by mali benefitovať hráči ako Higuaín či Benzema. A šanca ukázať novú tvár Ronalda i Realu pricházda práve dnes.

 

Náš tip/y: Real Madrid (kurz 1,40)

 

Racing Santanter - FC Barcelona, sobota

 

Ani nie pred troma mesiacmi dvíhali hráči Barcelony nad svoje hlavy druhý ligový titul v rade a je pravdepodobné, že budú dvíhať aj ten tretí. Proti je, samozrejme, Real Madrid.

Dnes sa zverenci trénera Guardiolu stretnú s odvekými rivalmi, i keď zápasy za posledné roky vyzneli jednoznačne v prospech favorita. Ten posledný skočil hladkým víťazstvom Blaugranas o štyri góly.

Racing cez leto stratil jednu zo svojich kľúčových postáv Sergia Canalesa, ktorý odišiel do Realu Madrid. Peniaze sa však nevyužili na nákup žiadnej novej posily a tak je otázne, kto bude v Santanderi režírovať útočnu hru tímu. Barcelona, na druhej strane, získala Davida Villu za 40 miliónov EUR a rovnako tak Javiera Mascherana za ďalších 20 miliónov EUR. 

Dobrú prípravu na prvé kolo absolvovala Barcelona v Superpohári, kde hladko zdolala Sevillu 3-1.

 

Náš tip/y: Barcelona (kurz 1,21)

 

 

Malaga CF - Valencia CF, sobota

 

Prvý deň sezóny nie je ten správny čas na robenie akýchkoľvek záverov, i keď o týchto dvoch súperoch sa toho cez leto popísalo viac než dosť.

Malaga sa stále spájala s odpredajom, ktorý by tímu zabezpečil financie na to, aby sa stalo stabilným účastníkom európskych pohárových súťaží. Doposiaľ však nevieme, koľko peňazí je Abdullah Al-Thani do Malagy ochotný investovať. Isté by však malo byť to, že boj o záchranu  Boquerones po dvoch rokoch mohol vyhnúť.

Portugalský tréner Josualdo Ferreira prebral kormidlo La Roseleda po piatich sezónach na lavičke Porta. Zdá sa tak, že z jeho strany ide v Malage o dlhodobý plán, za ktorým stoja financie nového majiteľa.

Valencia sa v posledných mesiacoch musela vysporiadať s dlhom cez 500 miliónov EUR, čoho dôsledkom bolo rozpredanie najväčších hviezd a ich náhrada mladými perspektívnymi odchovancami či prestupmi. Na Mestalle tak dúfajú, že aspoň dvaja-traja z nich pod trénerom Unaiom Emerym hneď v prvej sezóne zažiaria.

Ale ako sme spomenuli už vyššie, Malaga sa zo dňa na deň nestane top tímom a rovnako tak sa z Valencie za noc nestane kandidát na vypadnutie.

 

Náš tip/y:  neprehra Valencie (kurz 1,32)

 

Ďalšie tipy z prvého kola:

Espanyol – Getafe 2 v kurze 3,79