Main Content

Súhrn správ Športovej redakcie v stredu 20. marca - 21.00 h

streda, 20. marec 2013 21:30 | Autor: TASR

GIRONA - Kolumbijský cyklista Nairo Quintana zvíťazil v stredajšej tretej etape pretekov Okolo Katalánska. Jazdec stajne Movistar sa presadil na výstupe do lyžiarskeho strediska Vallter 2000 v závere 180,1 km dlhej trate z Vidreres. Druhý prišiel do cieľa Španiel Alejandro Valverde, ktorý sa dostal na čelo priebežného poradia. Tretiu priečku obsadil ďalší španielsky pretekár Joaquim Rodriguez.

Valverde má na čele celkového poradia šesťsekundový náskok pred Rodriguezom, tretí je Brit Bradley Wiggins (+10 s).

MIAMI - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila do druhého kola turnaja WTA v Miami, keď v stredajšom zápase zvíťazila nad Bulharkou Cvetanou Pironkovou v dvoch setoch 6:2 a 6:4. Dvadsaťdeväťročná Hantuchová si v druhom kole zmeria sily s talianskou hráčkou Sarou Erraniovou.

TBILISI - Slovenský voľnoštýliar Mykola Bolotňuk sa na majstrovstvách Európy v zápasení v gruzínskom Tbilisi prebojoval v kategórii do 60 kg do štvrťfinále. V ňom nestačil na Bulhara Vladimira Vladimirova Dubova, ktorému podľahol vo dvoch periódach 0:2 (1:4 na body). V konečnom poradí obsadil slovenský borec siedmu priečku.

V hmotnostnej kategórii do 55 kg zlatú medailu získal Bielorus Vladzislav Andrejev. Medzi ženami sa v súťaži do 51 kg tešila z titulu Roksana Marta Zasinová z Poľska, v kategórii do 59 kg triumfovala bieloruská reprezentantka Anastasia Gučoková.

JEKATERINBURG - Basketbalistky slovenského šampióna Good Angels Košice zvíťazili na finálovom turnaji Final Eight Európskej ligy 2012/13 v ruskom Jekaterinburgu v priamom súboji o postup medzi najlepšiu štvorku európskych klubov nad poľským CCC Polkowice 66:54 a v tabuľke A-skupiny obsadili druhú postupovú pozíciu.

Zverenky Maroša Kováčika zabojujú o účasť vo finále v piatok 22. marca proti tureckému Fenerbahce Istanbul, s ktorým odohrali v základnej B-skupine dva duely (16.30). V druhom semifinálovom zápase na seba narazia víťaz A-skupiny ruský UMMC Jekaterinburg a francúzsky Bourges Basket (14.00).

MOSKVA - Hokejisti AK Bars Kazaň sa stali druhými finalistami Východnej konferencie KHL. Rozhodol o tom stredajší siedmy duel semifinále, v ktorom na domácom ľade zdolali Salavat Julajev Ufa 4:3 a rovnakým pomerom vyhrali aj celú sériu. Klubová sezóna sa tak skončila pre slovenského útočníka hostí Štefana Ružičku.

Kazaň si vo finále Východnej konferencie play off zmeria sily s Traktorom Čeľabinsk, vo finále západnej časti sa stretnú obhajca Gagarinovho pohára Dinamo Moskva s SKA Petrohrad.

TREBIŠOV - Hokejisti MŠK HVIEZDA Dolný Kubín zvíťazili v druhom zápase baráže o I. ligu na ľade HK Trebišov 3:2 a vyrovnali stav série, hranej na štyri víťazstvá, na 1:1.

PRAHA - Hokejisti Třinca zvíťazili v stredajšom siedmom stretnutí štvrťfinále play off českej extraligy na domácom ľade nad Spartou Praha vysoko 5:0 a po triumfe v sérii 4:3 na zápasy postúpili do semifinále. V drese domácich zaznamenal jednu asistenciu slovenský útočník Marek Zagrapan.

MARTIN - V druhom zápase baráže o Tipsport extraligu vyhrali hokejisti MHC Mountfield Martin nad Bemaco HC 46 Bardejov 4:3 a vyrovnali stav série, hranej na štyri víťazstvá, na 1:1.