Main Content

Lyžovanie-SP: Záverečné šprinty pre Kowalczykovú a Northuga

streda, 20. marec 2013 18:04 | Autor: TASR

Štokholm 20. marca (TASR) - Záverečné šprinty klasickou technikou v rámci finále Svetového pohára v behu na lyžiach sa stali korisťou už istej víťazky prestížneho seriálu Justyny Kowalczykovej a Nóra Pettera Northuga.

Poľská reprezentantka triumfovala v uličkách švédskeho Štokholmu s náskokom dvoch sekúnd a dvoch desatín pred veľkou rivalkou a štvornásobnou majsterkou sveta Nórkou Marit Björgenovou, na treťom mieste finišovala Fínka Kerttu Niskanenová (+3,1). Malý krištáľový glóbus za celkové prvenstvo v šprinte skončil v rukách Američanky Kikkan Randallovej.

V mužskom šprinte dominoval Nór Northug. Dvadsaťsedemročný pretekár zvíťazil vo finále s náskokom 7 desatín sekundy pred krajanom Eirikom Brandsdalom, tretie miesto obsadil svetový šampión Nikita Kriukov z Ruska (+1,1). Vďaka triumfu sa Northug dostal do čela celkového poradia SP pred Rusa Alexandra Legkova a Švajčiara Daria Colognu, obaja v stredu skončili vo štvrťfinále. Malý krištáľový glóbus v hodnotení šprintu získal Švéd Emil Jönsson.