Main Content

KOMENTÁR: Slovan ide hrať play-off!

pondelok, 18. február 2013 16:28 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Slovan ide hrať play-off!
KOMENTÁR: Slovan ide hrať play-off! | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Slovan ide hrať play-off!
Komentár Filipa Chudého


Včera skončila základná časť KHL a hokejisti Slovana Bratislava ju dohrali v pokoji, pretože postup do vyraďovacej fázy najprestížnejšej hokejovej súťaže na starom kontinente mali už zabezpečený. Prehra na ľade Dinama Riga nakoniec nič nezmenila na tom, že Slovan skončil vo svojej konferencií na 6.mieste. Túto pozíciu okupovali belasí dlho, a je tak spravodlivým vyústením ich výkonov v základnej časti súťaže. Zároveň to znamená, že v play-off sa Slovan stretne s obhajcom Gagarinovho pohára OHK Dinamo Moskva, čo je akoby darček za dobré výkony.

Slovan dosiahol veľký úspech, ktorý bol síce pred sezónou vysloveným cieľom, lenže vzhľadom na všetky okolnosti, ho reálne dosiahnuť nemal. Strojcov tohto úspechu pozná snáď už každý, čo sa aspoň trochu o hokej zaujíma. Teraz si môžu všetci zainteresovaní už iba vychutnať to, čo celosezónnou drinou dosiahli. Proti obhajcovi titulu už nemajú čo stratiť, môžu len získať. Ale na druhej strane bolo by veľkou chybou, keby slovenský zástupca zložil zbrane a povedal si, že cieľ je splnený.

Ambiciózne kluby si musia stále hľadať nové výzvy a play-off KHL takou určite je. Je už iba na hráčoch Slovana, ako sa postavia pred novú situáciu. Určite nemôžu hrať tak, ako napríklad v poslednom zápase základnej časti, keď sa občas zdalo, že do Rigy prišli iba na verejné korčuľovanie. Áno, bol to zápas, ktorý prakticky nič neriešil, ale zároveň si treba uvedomiť, že šport je spravodlivý a každé vaše zaváhanie skôr či neskôr potrestá. Treba veriť, že prehra v tomto zápase bola dostatočným trestom a ďalšie následky sa neprenesú aj do play-off.

Musíme si otvorene priznať, že Slovan v ostatnom čase stratil paru. Preto si situáciu na konci základnej časti mierne skomplikoval. Takýmito výkonmi by jeho hráči mali už o pár dní veľmi rýchlo po sezóne. Veď vyraďovacia časť začína už v stredu a pri naplnení hororového scenára, by sa tak stalo už presne o týždeň.

Lenže play-off je nová súťaž, v ktorej sa, verme, opäť na scéne objaví mužstvo, ktoré si získalo srdia športových fanúšikov nielen u nás. Iba v tom prípade je tu šanca na to, že Slovan vyšle do sveta ešte väčší signál o svojej sile. Jasným favoritom súboja je moskovský klub, ale práve táto pozícia môže belasým pomôcť.

Nech to už dopadne akokoľvek, tak Slovan sa v KHL rozhodne nestratil, ale prípadný postup v play-off ďalej môže pomôcť aj reprezentácií. Tej by totiž rozhodne nepomohlo, keby dva mesiace pred začiatkom MS mala kostra národného tímu po sezóne.