Main Content

Luciane Escouto - Miss spod vysokých sietí

sobota, 9. február 2013 12:34 | Autor: Jakub Mihálik

Luciane Escouto - Miss spod vysokých sietí
Luciane Escouto - Miss spod vysokých sietí | zdroj: Jakub Mihálik pre Sport7.sk, youtube.com

Krása v športe nie je ojedinelým javom, no nie je až tak bežné, aby pekné športovkyne pôsobili úspešne, ako na športových ihriskách, tak aj vo svete tých najväčších krásiek, v súťaži Miss. Luciane Escouto je ale celkom iný prípad...

Keď sa povie Brazília, prvé, čo väčšine ľudí napadne je futbal a horúce juhoamerické krásky. Luciane, dvadsaťpäťročná rodáčka zo štátu  Rio Grande do Sul, z ktorého pochádza napríklad Ronaldinho, či Pato, síce nie je futbalistkou, no úspechy zaznamenáva na palubovkách, v druhom najpopulárnejšom športe v Brazílii, vo volejbale. Pekná volejbalistka - nič zvláštne, veď práve tento šport a jeho plážová obdoba sú pre mužských divákov najpríťažlivejšími disciplínami už dlhé roky. Luciane však zdobí prívlastok, ktorým sa nemôže pochváliť žiadna iná zo zástupu sexy volejbalistiek. Je totiž skutočnou Miss.
 
Titul v súťaži krásy jej bol pridelený ešte v roku 2011 v jej rodnom štáte a po tohtoročnom celobrazílskom finále môže byť historicky prvou volejbalistkou, hrajúcou v najvyššej súťaži, ktorá postúpi na do celosvetového finále Miss World.



Stoosemdesiatpäť centimetrov a 72 kilogramov. To sú bežné údaje udávané pri predstavovaní športovcov, no v prípade tejto hráčky musíme jedným dychom dodať čísla 92-67-100, čo sú jej oficiálne „misskovské" miery. Prirodzene, všade, kde sa ukáže, púta pozornosť, čo pomáha jej klubu v predaji vstupeniek. Snáď aj preto hráčke tolerujú občasné absencie spôsobené jej vyťaženosťou na inom fronte. Sťažovať sa nemôžu ani jej spoluhráčky, ktoré okrem toho, že si musia dávať pozor na to, aby kráske loptou nerozbili nos, nemajú s jej ,,brigádou" žiaden problém, naopak, teší ich zvýšená pozornosť.
 
Luciane, hoci sa musí venovať naplno dvom odvetviam, v žiadnom prípade svoje športové povinnosti nezanedbáva. „Keď si oblečiem dres a chystám sa na tréning, úplne zabudnem na to, že som Miss. Trénovať musím rovnako, ak nie viac, aby ma neposudzovali podla výzoru, ale výkonov."



Skombinovať športový život s tým na móle nie je jednoduché, o čom sme sa v minulosti presvedčili v prípade Any Kurnikovovej, či paraguajskej oštepárky Leryn Franco. Jednoduché to nemá ani Luciane, ktorú finálový večer v boji o korunku královnej krásy čaká v období, keď brazílska  volejbalová liga vrcholí, no sympatická športovkyňa verí, že 6. apríla bude triumfovať na vysokých podpätkoch a už o deň neskôr pomôže svojmu tímu k zisku ôsmeho titulu nad vysokými sieťami. Už v minulosti podobnú úlohu zvládla, keď jej po finále štátu Rio Grande do Sul tréner upozornil, že ak ju v zápase uvidí zívnuť čo i len raz, pošle ju domov. Luciane nezívla a úspech pozbierala na oboch frontoch. My držíme palce, aby jej to vyšlo opäť. Nech už však bude ako bude, žena s bojovným srdcom športovkyne rozhodne nevzdá ani jednu zo súťaží, v ktorej sa predstaví. V ktorej bude podla vás úspešnejšia?

Ak sa vám táto rozumná a príťažlivá žena zapáčila, musíte si nechať zájsť chuť, už tri roky totiž existuje pre ňu len jeden muž. Potešiť vás však môže fakt, že do budúcna nevylučuje nafotenie ,,štiplavých" fotiek, veď koniec koncov temperament tejto južanke rozhodne nechýba.