Main Content

Slovan obnovil záujem o klubový hokej!

pondelok, 4. február 2013 16:58 | Autor: Filip Chudý

Slovan obnovil záujem o klubový hokej!
Slovan obnovil záujem o klubový hokej! | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

V uplynulom týždni odohrali hokejisti Slovana Bratislava tri posledné domáce zápasy v rámci základnej časti KHL, v ktorých síce postup do play-off nepotvrdili, ale korunovali fakt, že vďaka nim ožil u nás záujem verejnosti o klubový hokej. Po včerajšom zápase už bolo Slovensko pripravené sláviť, ale oslavy sa ešte odkladajú, pretože aj hráči Slovana sa na vlastnej koži presviedčajú, že posledný krok býva najťažší. Slovan má pred posledným trojzápasovým výjazdom dobrý náskok, stačí sa len upokojiť a postup do vyraďovacej časti bude skutočnosťou.

Slovan je zrejme najväčším prekvapením základnej časti KHL. Veď s rozpočtom okolo 10 miliónov eur patrí v nadnárodnej súťaži iba medzi chudobných príbuzných. Preto si nemohol dovoliť zostaviť hviezdy káder, ale aj tak sa manažmentu Slovana podarilo dať dokopy skupinu hráčov, ktorá ide za svojím cieľom. Slovenský majster si z minulej sezóny ponechal kostru mužstva, ktorú doplnil o správne typy hráčov z nášho regiónu a vo svojich rozhodnutiach prakticky neurobil chybu. Slovan ženie dopredu nielen nováčikovský elán, ale hlavne jeho fanúšikovia.

Tí sú jeho ďalším hráčom na ľade, pretože vytvárajú zrejme najlepšiu hokejovú atmosféru nielen v rámci KHL. Slovan je najstarším klubom v súťaži, a tak si za tie roky vytvoril veľkú a silnú základňu fanúšikov, ktorá navyše v podobe prestížnej súťaže dostala nový a dlho potrebný impulz. Silu jeho hráčom dodáva aj podpora ľudí z celej našej krajiny, ktorá je až prekvapivo veľká. Slovan sa stal reprezentantom Slovenska a národ to tak aj berie. Pred pár mesiacmi by mu tí istí ľudia, čo dnes s ťažkosťami zháňajú vstupenky na zápas, nevedeli prísť na meno.

V rámci základnej časti súťaže odohrali belasí doma 26 zápasov a až 25-krát bolo vypredané. Číslo 10 055 je tak zrejme najpoužívanejšie v rámci športu u nás. Vypredané nebolo iba v druhom domácom zápase s Rigou, ale trvalo to veľmi krátko a o vstupenky na Slovan sa začali ľudia biť v internetovej aukcií. Nielen Bratislava, ale aj celé Slovensko si veľmi rýchlo zvykli chodiť na rekonštruovaný Zimný štadión Ondreja Nepelu. Opäť sa tak ukázalo, že kombinácia moderného športoviska s kvalitným produktom bude lákať vždy.
 
Ozývajú sa aj hlasy, že Slovan si síce veľmi pomohol, ale vlastne zabil domácu súťaž. Je to síce čiastočne pravda, ale keby to Slovan neurobil, tak by sa bol sám odsúdil k postupnému vyhynutiu. O domácu súťaž sa totiž aj naďalej zaujímajú iba tí istí ľudia, čo aj predtým, lenže o výsledky Slovana sa zaujímajú takmer všetci. Je to niečo podobné ako počas MS, keď sa zrazu z ľudí stávajú fanúšikovia. A tak nech sa už púť hokejistov Slovana Bratislava v tejto sezóne zastaví kdekoľvek, tak ju už teraz môžeme považovať za úspešnú, veď vďaka nej sa obnovil záujem širokej verejnosti o klubový hokej na Slovensku.