Main Content

Elitná zostava týždňa KHL podľa sport7.sk (28.1.– 3.2.)

pondelok, 4. február 2013 08:50 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa KHL podľa sport7.sk (28.1.– 3.2.)
Elitná zostava týždňa KHL podľa sport7.sk (28.1.– 3.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Do konca základnej časti KHL ostáva odohrať už len tri hracie dni. Prinášame vám predposlednú elitnú zostavu týždňa pred bojmi o Gagarinov pohár.

Brankár

Ján Laco (HC Donbass Doneck) Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 68 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 1,5 inkasované gólu na zápas, 95,7% úspešnosť zásahov

Slovenský gólman má najväčšiu zásluhu na tom, že ukrajinský nováčik stále živí nádej na play-off. Laco svojmu tímu vychytal dve víťazstvá, keď najprv 30 zákrokmi prispel k víťazstvu 2:5 na ľade Sibiru Novosibirsk a fantastický zápas odchytal aj v Amure Chabarovsk, keď Donbass vyhral 1:4 po 38 úspešných zásahoch 31-ročného rodáka z Liptovského Mikuláša.

Obrancovia


Jakov Rylov (CSKA Moskva) Bilancia týždňa: 1+3

28-ročný bek moskovského CSKA sa dostal do našej Elitnej zostavy vďaka vynikajúcim výkonom, ktoré preukazoval vo oboch dueloch, ktoré CSKA odohralo v uplynulom týždni. Najprv sa asistenciou podieľal na tesnom víťazstve 3:2 po predĺžení nad Severstaľom Čerepovec a stretnutie CSKA Moskva – Spartak Moskva 4:2 rozhodol víťazným gólom z 34. minúty, ku ktorému pridal ďalšie dve gólové prihrávky.

Miroslav Blaťák (Salavat Julajev Ufa) Bilancia týždňa: 2+2

Majstrovi sveta z roku 2010 a rodákovi z Gottwaldova sa vydaril predovšetkým stredajší duel. Jeho tím deklasoval Avangard Omsk 6:1 a Blaťák sa prezentoval bilanciou 2+1. V piatok hostila Ufa Kazaň, domáci hokejisti zvíťazili hladko 5:0 aj vďaka jednej prihrávke 30-ročného zadáka.

Útočníci

Alexander Radulov (CSKA Moskva)
Bilancia týždňa: 2+4

Ruský krídelník vďaka svojim perfektným výkonom dokázal dohnať bodovú stratu na Jevgenija Malkina, ktorý musel po skončení výluky do zámoria a tak sa Radulov vyhrieva už na druhej priečke v produktivite KHL. Radulov pri výhre nad Čerepovcom 3:2 po predĺžení raz skóroval a k presnému zásahu pridal aj jedno „áčko.“ Ešte viac sa mu vydaril derby duel so Spartakom. CSKA vyhralo 4:2 a Radulov sa podieľal na všetkých góloch svojho tímu, keď už v päťdesiatej sekunde sa postaral o úvodný gól duelu a na ďalšie tri presné zásahy svojho tímu asistoval. Ak by do konca KHL neostávalo tímom odohrať len tri hracie dni, je možné, že by pätnástka draftu 2004 výraznejšie prehovorila do boja o najproduktívnejšieho muža KHL. Tým je momentálne Sergej Mozjakin z Magnitogorsku, na ktorého Radulov stráca 8 kanadských bodov.

Jiří Novotný (HC Lev Praha) Bilancia týždňa: 2+3

Do našej Elitnej zostavy sa dokázali pretlačiť až dvaja českí hokejisti. Okrem Blaťáka sa týždeň vydaril aj centrovi HC Lev Praha Jiřímu Novotnému. Skúsený útočník, ktorý odohral v NHL 189 duelov, sa snaží doviesť Lev do play-off a svojim spoluhráčom ide skvelým príkladom. 29-ročný stredný útočník najprv gólom pomohol svojmu tímu poraziť Čerepovec 5:4, v zápase s Čechovom (5:2) skóroval a prihrával na víťazný zásah Gyngeho a skvelý týždeň zavŕšil na ľade bratislavského Slovana. Lev zvíťazil v Bratislave 4:5 a Novotný sa na víťazstve českého nováčika v KHL podieľal dvomi asistenciami.

Patrick Thoresen (SKA Petrohrad)
Bilancia týždňa: 1+5

Nórsky útočník, ktorý pred pár dňami s Petrohradom predĺžil kontrakt do sezóny 2013/2014m sa už neraz objavil v našej Elitnej zostave. Thoresen je najlepším útočníkom Petrohradu, tímu, ktorý do play-off vstúpi ako líder KHL. 29-ročný forward bilanciou 0+3 pomohol SKA zdolať Čerepovec 5:1. V stredu si hokejky skrížili hokejisti Petrohradu s Magnitogorskom. Vedúci celok KHL zdolal svojho súpera rozdielom triedy 3:0, Thoresen zaznamenal víťazný gól a k nemu pridal jednu gólovú prihrávku. Po stretnutí s Magnitogorskom si Petrohrad poradil aj s ďalším ašpirantom na zisk Gagarinovho pohára Dynamom Moskva. SKA zvíťazilo 3:1 aj s prispením štvrtého najproduktívnejšieho muža Kontinentálnej hokejovej ligy, ktorý sa na výhre podieľal jednou asistenciou.