Main Content

Skvelý Janusov výkon na body nestačil. V Česku bodovali štyria Slováci.

sobota, 29. december 2012 11:07 | Autor: Dávid Lech

Skvelý Janusov výkon na body nestačil. V Česku bodovali štyria Slováci.
Skvelý Janusov výkon na body nestačil. V Česku bodovali štyria Slováci. | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V ôsmich zápasoch KHL sa do štatistík zapísal len jeden slovenský hokejista resp. brankár a to Jaroslav Janus, ktorý nedokázal dotiahnuť svoj Slovan Bratislava k víťazstvu, keď „belasí“ prehrali na ľade SKA Petrohrad 1:0 po góle Ilja Kovalčuka z piatej minúty. Janus úspešne kryl 23 streleckých pokusov Petrohradu, no ani to nepomohlo slovenskému nováčikovi k výhre.

Jaroslav Janus
(HC Slovan Bratislava) – 23 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 95,8% úspešnosť zásahov

Česká Tipsport extraliga

V piatich zápasoch českej najvyššej hokejovej súťaže sa presadili štyria slovenskí hokejisti, keď Miroslav Zálešák prispel jedným gólom k výhre svojho Chomutova nad Českými Budějovicami 5:3. Zaujímavý duel sa odohral v Pardubiciach, kde domáci „pernikári“ zvíťazili nad Litvínovom 4:2. V drese domácich sa strelecky presadil Martin Bartek, ktorému na gól asistoval Radovan Somík. Za Vervu sa jednou asistenciou prezentoval Juraj Majdan.

Miroslav Zálešák (HC Piráti Chomutov) – 1 gól
Martin Bartek (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 gól
Radovan Somík (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 asistencia
Juraj Majdan (HC Verva Litvínov) – 1 asistencia

AHL

V piatich zápasoch AHL sa na zámorských klziskách objavili dvaja slovenskí hokejisti. Útočník Marek Hrivík a obranca Michal Marinčin. Ani jeden z nich sa však nedokázal bodovo presadiť. Hrivíkov Connecticut prehral na domácom ľade s Bridgeportom 0:3. Viac sa darilo Marinčinovej Oklahome City, ktorá zvíťazila v Texase 4:5, keď v jej drese úradovali zámorské hviezdy z Edmontonu Oilers – Jordan Eberle si zo zápasu odniesol bilanciu 1+1 a Taylor Hall zaznamenal hattrick.