Main Content

Slováci včera nazbierali v zahraničí 12 bodov

štvrtok, 27. december 2012 12:43 | Autor: Dávid Lech

Slováci včera nazbierali v zahraničí 12 bodov
Slováci včera nazbierali v zahraničí 12 bodov | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V ôsmich zápasoch KHL sa do štatistík zapísalo šesť Slovákov. Slovenský nováčik z Bratislavy sa postaral o prekvapenie, keď z ľadu najlepšieho celku KHL, moskovského Dynama, dokázal vydolovať jeden bod po prehre 2:1 po samostatných nájazdoch. Výrazne im k tomu pomohol gólman Jaroslav Janus, ktorý kryl 33 streleckých pokusov súpera. O jediný gól „belasých“ sa postaral Milan Bartovič, ktorému asistoval Andrej Sekera. Ani góly Jaroslava Obšuta a Rastislava Špirka nestačili Jekaterinburgu na výhru, ktorý prehral na svojom ľade s Chabarovskom 3:4 po samostatných nájazdoch. Posledným Slovákom, ktorý sa včera presadil bol Tomáš Záborský. Ten asistenciou prispel k víťazstvu Omsku nad Jaroslavľom 4:2.

Milan Bartovič (HC Slovan Bratislava) – 1 gól
Andrej Sekera (HC Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Tomáš Záborský (Avangard Omsk) – 1 asistencia
Rastislav Špirko (Avtomobilist Jekaterinburg) - 1 gól
Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 gól
Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava) – 33 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 97% úspešnosť zásahov

Česká Tipsport extraliga

V Česku bodovali štyria slovenskí hokejisti a všetkým z nich sa podarilo prekonať súperovho brankára. Najviac žiaril Juraj Majdan, ktorý svojmu Litvínovu pomohol dvomi gólmi k výhre nad Brnom 5:2. Skóroval aj Jiří Bicek z Varov. Tie porazili Pardubice 2:1 a víťaz Stanley Cupu z roku 2003 sa tak mohol radovať zo zisku troch bodov. Presný zásah Miroslava Zálešáka nepomohol Chomutovu a nováčik prehral na ľade Zlína 5:2. Gól pridal aj Martin Čakajík, ktorý zaznamenal aj jednu asistenciu, no jeho Liberec prehral v Třinci 6:5 po samostatných nájazdoch.

Juraj Majdan (HC Verva Litvínov) – 2 góly
Jiří Bicek (HC Energie Karlovy Vary) – 1 gól
Miroslav Zálešák (HC Piráti Chomutov) – 1 gól
Martin Čakajík (HC Bíli Tygři Liberec) – 1 gól, 1 asistencia

Nemecká DEL

V šiestich zápasoch v Nemecku sa bodovo dokázal presadiť Richard Pavlikovský, ktorý sa pod víťazstvo svojho Krefeldu na ľade Dusseldorfu podpísal jednou asistenciou.

Richard Pavlikovský (
Krefeld) – 1 asistencia