Main Content

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (17.–23.12.)

streda, 26. december 2012 11:09 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (17.–23.12.)
Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (17.–23.12.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Po reprezentačnej prestávke je KHL opäť v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulého týždňa podľa redakcie Sport7.sk.

Brankár

Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava)
Bilancia týždňa: 3 zápasy, 2 víťazstvá, 118 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 1 shutout, 1 inkasovaný gól na zápas, 97,5% úspešnosť zásahov

Talentovaný gólman získal v uplynulom týždni pre svoj klub päť bodov do tabuľky. Slovanisti to minulý týždeň nemali ľahké, keď v priebehu piatich dní odohrali tri veľmi náročné duely. Vo všetkých zápasoch hájil bránu „belasých“ tento prešovský rodák. V stredajšom stretnutí proti Ufe vychytal Janus víťazstvo 1:0 po nájazdoch a po 38 úspešných zákrokoch si pripísal shutout. V piatkovom zápase Slovan hostil Nižnekamsk a duel dospel opäť do samostatných nájazdov, v nich sa slovenskému brankárovi až tak nedarilo a slovenský nováčik prehral 1:2, no po zápase mal na svojom konte skvelých 43 zásahov. V sobotu sa na ľade Slovana predstavil jeden z ašpirantov na zisk Gagarinovho pohára AK Bars Kazaň. Skvelý Janus však vymazal strelcov Kazane, pripísal si 37 úspešných zákrokov a doviedol svoj tím k víťazstvu 3:2 po samostatných nájazdoch. Inkasoval jeden gól na zápas, úspešnosť zásahov vyšperkoval na parádnych 97,5% a tak sme mu v našej elitnej zostave dali prednosť pred fínskym brankárom Avangardu Omsk Karim Rämom, ktorý odchytal v posledných piatich dňoch taktiež tri duely s bilanciou 2 víťazstvá, 2 shutouty a 97% úspešnosťou zásahov.

Obrancovia

Kevin Dallman (SKA Petrohrad) Bilancia týždňa: 1+1

Druhý najproduktívnejší bek KHL si vylepšil svoje štatistiky v posledných siedmich dňoch o dva kanadské body. V piatkových zápasoch hostil Chabarovsk na svojom ľade SKA Petrohrad a hostia zvíťazili jednoznačne 2:6. Bilanciou 1+1 sa v tomto zápase prezentoval kanadský ofenzívne ladený obranca, ktorý si miesto v našej Elitnej zostave vyslúžil aj vďaka výborným výkonom zo stredy (Novokuzneck – Petrohrad 1:4) a nedele (Novosibirsk – Petrohrad 1:2) v ktorých sa síce bodovo nepresadil, na jeho prítomnosť na ľade v dôležitých momentoch zápasov bola značná.

Sandis Ozolinš (Atlant Mytišči) Bilancia týždňa: 0+3

Lotyšskému veteránovi sa darí aj po reprezentačnej pauze. Týždeň načal jednou gólovou prihrávkou v stredajšom zápase, ktorý jeho klub prehral 3:5 s Magnitogorskom. Ďalšie dve asistencie zaznamenal v piatok. Atlant Mytišči sa stretlo s Čeľjabinskom a získalo bod po tesnej prehre 3:4 po samostatných nájazdoch. 40-ročný skúsený harcovník tak vytvoril obranný tandem s Kevinom Dallmanom.

Útočníci

Alexander Sjomin (Torpedo Nižnij Novgorod) Bilancia týždňa: 3+2

Ruský krídelník, ktorý počas leta zavítal do Caroliny Hurricanes sa počas výluky rozohráva v Nižnom Novgorode. Od príchodu do ruského tímu sa stal okamžite jednou z opôr tohto klubu. Darilo sa mu aj v posledných zápasoch, keď v prvom dueli po reprezentačnej prestávke sa výraznou mierou podpísal pod víťazstvo svojho tímu, keď Novgorod porazil Jekaterinburg 2:1. Sjomin sa najprv postaral o prvý gól duelu a neskôr prihrával na víťazný gól svojho celku. V piatkovom stretnutí Torpedo podľahlo na svojom ľade Magnitogorsku 3:5, no aj v tomto zápase dokázal skórovať. V nedeľňajšom stretnutí si Nižnij Novgorod napravil chuť po nevydarenom zápase s Magnitogorskom a pokoril Čeľjabinsk 3:1. Opäť sa na tejto výhre podieľal aj 28-ročný útočník. Pripísal si do štatistík jeden presný zásah a taktiež asistoval na víťazný gól.

Jevgenij Malkin (Metallurg Magnitogorsk) Bilancia týždňa: 4+3

Hviezdny center podáva dlhodobo vynikajúce výkony. Opäť sa prebojoval medzi troch najlepších útočníkov týždňa. Keď v troch zápasoch zaznamenal sedem kanadských bodov a stal sa najproduktívnejším hráčom týždňa. Hneď v stredu dal širokej verejnosti najavo, že ho ani deväťzápasová prestávka v KHL nezastavila. Zápas v Mytišči úplne ovládol, keď vsietil hattrick a pripísal si aj jednu asistenciu na víťazný gól Mozjakina. Ďalšie dva body získal v zápase v Novgorode, ktorý Metallurg zvíťazil 3:5 aj so „Ženovým“ prispením v podobe gólu a prihrávky. Fantastický týždeň zakončil jedným „áčkom“ v zápase v Jaroslavľi 1:5.

Alexander Ovečkin (Dynamo Moskva) Bilancia týždňa: 3+1

Tento týždeň sa nám v Elitnej zostave ocitli traja hviezdni ruskí útočníci. Sjomina s Malkinom dopĺňa ďalšia mega hviezda „Alexander Veľký.“ Ten v stredu raz zaťažil konto gólmana Novosibirsku pri prehre Dynama 4:3 po nájazdoch. V piatkovom zápase v Novokuznecku, ktorý najlepší tím KHL vyhral 2:4 Ovečkin prihrával na víťazný gól zápasu a k asistencii pridal aj jeden presný zásah. Strelecky sa dokázal presadiť aj v nedeľňajšom stretnutí v Chabarovsku, keď v 37. minúte zaznamenal víťazný gól duelu.