Main Content

Slovan čaká trest od disciplinárky, pokuta neminie ani Višňovského

streda, 26. december 2012 10:41 | Autor: Dávid Lech

Slovenský nováčik v KHL, bratislavský Slovan, bude „odmenený“ pokutou za nedostatky v sobotňajšom zápase HC Slovan Bratislava – AK Bars Kazaň 3:2 po samostatných nájazdoch.

Oficiálna stránka KHL priniesla informácie o tom, že „belasí“ sa nevyhnú disciplinárnemu trestu za nedostatky zo sobotňajšieho zápasu s Kazaňou. Kameňom úrazu sa stali problémové kamery, ktoré posudzovali gólové akcie. Najväčší problém priniesol vyrovnávajúci gól Slovana z 53. minúty, o ktorý sa postaral  Mário Bližňák.

Rozhodcovská dvojica po dlhom uvažovaní a posudzovaní uznala Bližňákov gól, ktorý znamenal remízu po 60. minútach. Za problémovú situáciu podľa vedenia ruskej najprestížnejšej hokejovej súťaže nesie plnú zodpovednosť domáci tím, ktorý tak bude pokutovaný za porušenie pravidiel technického reglementu.
Po tomto dueli bude ľahšia aj peňaženka slovenského obrancu v službách Slovana Ľubomíra Višňovského. Vedenie KHL mu nariadilo pokutu vo výške 300 000 rubľov, čo je okolo 7400 eur. Višňovský sa previnil proti pravidlám taktiež v spomínanom zápase s Kazaňou. Podľa slov KHL Višňovský hrubo porušil pravidlá kontraktu profesionálneho hokejistu v KHL, keďže podľa pravidiel KHL nemá hráč šíriť informácie, ktoré by hanobili česť, pracovnú povesť a dôstojnosť rozhodcov KHL a samotnej ligy.